Täydellinen raaka-aine terveelliseen ruokavalioon: Puhdistaa kehoa ja hillitsee tulehduksia

kurkuma
Shutterstock

Tiesitkö, että kurkuma on hyvin terveelliseksi todettu mauste, joka sopii äärimmäisen hyvin osaksi terveellistä ruokavaliota?

Kun puhutaan maustekaapin perusmausteista, ei suomalaisella tule välttämättä ensimmäisenä mieleen kurkuma. Terveyshyötyjensä nimissä tähän asiaan kannattaisi kuitenkin tehdä muutos.

Lukuisia terveysvaikutuksia

Inkiväärin kanssa samaan sukuun kuuluvaa kurkumaa on käytetty Intiassa tuhansien vuosien ajan lääkekasvina. Jo pitkään kurkuman on uskottu puhdistavan kehoa, parantavan ruoansulatuksen toimintaa, laskevan kuumetta, helpottavan tulehduksia ja hoitavat maksaan ja sappeen liittyviä vaivoja.

Nykytutkimuksen valossa näitä ikiaikaisia uskomuksia ei olla kitketty, sillä kurkuman on todettu olevan todella vahva antioksidantti, joka todella hillitsee tehokkaasti tulehduksia ja kipua. Kurkuman on todettu myös vähentävän kaasun muodostumista vatsassa. Kurkuman syöpää ehkäiseviä vaikutuksia tutkitaan parhaillaan, mutta kurkuman mahdollisesta tehosta melanooman ja rintasyövän selättäjänä ollaan saatu viitteitä.

Lähde: terveysinfo.fi, womenshealthmag.com

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja