Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tätä maustetta kannattaa syödä – monipuoliset terveysvaikutukset

Kurkuma on mauste, joka on väriltään kauniin oranssia.
Kurkuma on mauste, joka on väriltään kauniin oranssia. Shutterstock
Julkaistu 14.12.2016 20:01

Emmi Kärkkäinen

emmi.karkkainen@mtv.fi

Kurkuma on noussut suosioon mausteena ja sitä pidetäänkin jopa superfoodina, mutta miksi?

Kurkumaa on käytetty jo vuosisatoja ruoanlaitossa mausteena sekä lääkkeenä erilaisten sairauksien hoidossa. Erityisesti Intiassa se on suosittu mauste ja siellä sitä on käytetty jo tuhansia vuosia. Kurkumalla tiedetään olevan tulehdusta hoitavia ominaisuuksia, jonka vuoksi sitä on käytetty muun muassa haavojen parantamisessa.

Kurkuman sisältämällä kurkumiinilla on monia terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Sillä uskotaan olevan tulehdusta ja syöpää ehkäiseviä sekä antioksidanttisia ominaisuuksia. Kurkumiini antaa myös kurkumalle sille ominaisen kultaisen värin.

Kurkumiinia tutkitaan edelleen suurella kiinnostuksella, sillä sen terveysvaikutuksista ei ole saatu vielä virallista tietoa. Sen ominaisuuksia yritetään kuitenkin paremmin ymmärtää, jotta sitä voitaisiin käyttää lääketieteellisessä mielessä.

Kurkumaa voi lisätä lähes jokaiseen ruokaan. Ruokakirjailija Wendy Bazilian neuvoo kokeilemaan kurkumaa lämpimässä maidossa hunajan kera tai lisäämään bataattiranskalaisten päälle pippurin ja suolan lisäksi. Kurkuma sopii loistavasti myös raikkaaseen salaatinkastikkeeseen. Bazilian suosittelee tasapainottamaan kurkuman makua lisäämällä sekaan myös muita mausteita tai yrttejä.

Perinteistä ”kultaista maitoa” on käytetty hoitamaan flunssaa ja yskää. Se valmistetaan sekoittamalla ruokalusikallinen jauhettua kurkumaa kuppiin kuumaa maitoa.

Lähde: BlackDoctor


***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Superjuoma, joka parantaa ruoansulatusta ja helpottaa oloa – tätä kannattaisi nauttia joka päivä Suosikkimausteella yllättäviä vaikutuksia – löytyykö sinunkin kaapistasi? Superjuoma, joka saa rasvan palamaan ja estää flunssan – avaa jääkaappisi ja nauti vaikka hetiKaru totuus suosikkimausteesta: Ei sittenkään niin terveellistä?Superjuoma, joka saa rasvan palamaan ja estää flunssan – pääraaka-aine löytyy sinunkin kaapistasi! Apua rasvanpolttoon ja tehostusta aineenvaihduntaan – oletko kuullut näistä superruoista?
MausteetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Mausteet
  • 23.9.17:17
    Ruoka

    Tiesitkö tätä ketsuppikikkaa? Viimeisetkin tipat pullosta ulos

  • 27.6.07:46
    Ruoka

    Mitä on misotahna?

  • 7.6.09:43
    Ruoka

    Tätä soijakastiketta ei kannata syödä sushin kanssa

  • 6.6.17:31
    Ruoka

    Mitä eroa on kuminalla ja juustokuminalla?

  • 22.5.07:43
    Ruoka

    Käytätkö sinäkin suola- ja pippurimyllyä väärin?