Kolme aliarvostettua raaka-ainetta: Hyödynnä ruokakauppojen edulliset vitamiinipommit!

sipuli
Ruusukaali, sipuli ja sienet ovat terveysherkkuja, joita kannattaisi hyödyntää enemmänkin ruoanlaitossa. Shutterstock

Sipuli on monen suosikki keittiössä, mutta harva tietää sen lukuisia terveysvaikutuksia. Sama pätee ruusukaaliin ja sieniin. 

Blackdoctor.org listasi kolme kasvista, joita ylenkatsotaan turhaan. 

1. Ruusukaali

Vaikka ruusukaali ei kuuluisi suosikkeihisi, sitä kannattaa syödä säännöllisesti. Se on nimittäin pienestä koostaan huolimatta tehokas ase syöpää vastaan, sillä se sisältää enemmän antikarsinogeenisia yhdisteitä kuin mikään muu kasvis. 

National Institute for Healthin tutkijat havaitsivat ruusukaaliuutteen sisältävän yhdisteitä, jotka vaikuttivat veren valkosoluihin tavalla, joka auttoi niitä torjumaan tehokkaammin haitallisia entsyymejä. 

2. Sienet

Blackdoctor.org-sivuston mukaan sienet aina herkkusienistä siitakesieniin ovat yksi tehokkaimpia luonnonlääkkeitä rintasyövän ehkäisemisessä. Niiden on todettu parantavan kehon vastustuskykyä ja vähentävän riskiä myös suolisto-, vatsa- ja eturauhassyöpään. 

3. Sipulit

Siivutat sipulia ja se saa sinut itkemään. Syyllinen on tiosulfinaatti, joka ei ole vastoin ikävää vaikutustaan haitallinen kehollesi, päinvastoin – sen on todettu pienentävän joidenkin tutkimusten mukaan aivohalvauksen riskiä. Se toimii luonnollisena verenohennuslääkkeenä, minkä lisäksi sen on todettu vaikuttavan verisuoniin tavalla, mikä estää niiden tukkeutumisen. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja