Superjuoma, joka saa rasvan palamaan ja estää flunssan – pääraaka-aine löytyy sinunkin kaapistasi!

Haldi Doodh kurkumamaito
Shutterstock

Hyvinvointitrenditietoiset vannovat nyt niin sanotun ”kultaisen maidon” nimeen

Kultainen maito tarkoittaa intialaista Haldi Doodh -juomaa, jota on itse asiassa nautittu Intiassa lääkinnällisenä juomana jo vuosisatojen ajan. Kyseessä on kirjaimellisesti käännettynä kurkumamaito. Resepti on helppo: maidon sekaan lisätään kurkumaa, inkivääriä, kookosöljyä sekä pippuria. Juoma valmistuu aineksista, jotka ehkäisevät tulehduksia, turvotusta ja tehostavat rasvanpolttoa.

Tässä kurkumamaidon hyödyt:

1. Ruoansulatus paranee, rasvanpoltto tehostuu

Kurkuman sisältämää kurkumiiniä on käytetty luonnonlääkkeennä vuosisatoja. Kurkumiinin on tutkimuksissa todettu vähentävän turvotusta, tehostavan rasvanpolttoa sekä vauhdittavan ruoansulatusta. Myös inkiväärillä on vatsaa rauhoittavia vaikutuksia.

2. Helpottaa lihaskipuja

Kurkumamaito on täydellinen palautusjuoma! Sen sisältämät luonnolliset tulehdusta ehkäisevät ainesosat helpottavat lihaskipuja ja jopa päänsärkyä. Kurkumiinillä on todettu olevan ibuprofeeniin verrattavat vaikutukset.

3. Suojaa flunssalta

Inkivääri on luonnon oma flunssalääke. Tämä mausteinen juurikasvi suojaa infektioilta.

Lähde: Fitsugar

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja