Superjuoma, joka saa rasvan palamaan ja estää flunssan – avaa jääkaappisi ja nauti vaikka heti

Haldi Doodh kurkumamaito
Intialaisella kurkumamaidolla on rutkasti terveyshyötyjä. Shutterstock

Hyvinvointitrenditietoiset vannovat nyt niin sanotun "kultaisen maidon" nimeen

Kultainen maito tarkoittaa intialaista Haldi Doodh -juomaa, jota on itse asiassa nautittu Intiassa lääkinnällisenä juomana jo vuosisatojen ajan. Kyseessä on kirjaimellisesti käännettynä kurkumamaito. Resepti on helppo: maidon sekaan lisätään kurkumaa, inkivääriä, kookosöljyä sekä pippuria. Juoma valmistuu aineksista, jotka ehkäisevät tulehduksia, turvotusta ja tehostavat rasvanpolttoa.

Kurkuma kaipaa kyytipoikaa?

Tuoreen Journal of Medical Chemistyn julkaiseman katsauksen mukaan kurkuman väitettyjen terveyshyötyjen takana olevaa kurkumiinia on lähinnä tutkittu vain yhtenä ainesosana. Tällöin sillä on ollut varsin vähän oletettuja hyötyjä. Julkaisussa todetaan, että kurkumaa olisi seuraavaksi tarkasteltava laajemmassa yhteydessä sen kemikaalisen monimutkaisuuden vuoksi.

Kurkumaa ei ole mitään syytä vältellä, mutta mikäli siitä haluaa kauniin värin ja hennon maun lisäksi irti terveysvaikutuksia, maustetta tulisi sekoitella muiden ainesosien kanssa.

Miten olisi siis herkullinen kurkumamaito? Ota jääkaapista maito - se voi olla myös esimerkiksi kauramaitoa, kaada lasiin ja lisää joukkoon mausteet. Tarkista maku ja nauti!

Tässä kurkumamaidon hyödyt:

1. Ruoansulatus paranee, rasvanpoltto tehostuu

Kurkuman sisältämää kurkumiiniä on käytetty luonnonlääkkeennä vuosisatoja. Kurkumiinin on tutkimuksissa todettu vähentävän turvotusta, tehostavan rasvanpolttoa sekä vauhdittavan ruoansulatusta. Myös inkiväärillä on vatsaa rauhoittavia vaikutuksia.

2. Helpottaa lihaskipuja

Kurkumamaito on täydellinen palautusjuoma! Sen sisältämät luonnolliset tulehdusta ehkäisevät ainesosat helpottavat lihaskipuja ja jopa päänsärkyä. Kurkumiinillä on jopa todettu olevan ibuprofeeniin verrattavat vaikutukset.

3. Suojaa flunssalta

Inkivääri on luonnon oma flunssalääke. Tämä mausteinen juurikasvi suojaa infektioilta.

Lähde: Fitsugar

Juttua muokattu 9.10. klo 9.15: Lisätty tietoa tuoreesta kurkumiinitutkimuksesta.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja