Hyvinvointitrenditietoiset vannovat nyt niin sanotun "kultaisen maidon" nimeen
Kultainen maito tarkoittaa intialaista Haldi Doodh -juomaa, jota on itse asiassa nautittu Intiassa lääkinnällisenä juomana jo vuosisatojen ajan. Kyseessä on kirjaimellisesti käännettynä kurkumamaito. Resepti on helppo: maidon sekaan lisätään kurkumaa, inkivääriä, kookosöljyä sekä pippuria. Juoma valmistuu aineksista, jotka ehkäisevät tulehduksia, turvotusta ja tehostavat rasvanpolttoa.
Kurkuma kaipaa kyytipoikaa?
Tuoreen Journal of Medical Chemistyn julkaiseman katsauksen mukaan kurkuman väitettyjen terveyshyötyjen takana olevaa kurkumiinia on lähinnä tutkittu vain yhtenä ainesosana. Tällöin sillä on ollut varsin vähän oletettuja hyötyjä. Julkaisussa todetaan, että kurkumaa olisi seuraavaksi tarkasteltava laajemmassa yhteydessä sen kemikaalisen monimutkaisuuden vuoksi.
Kurkumaa ei ole mitään syytä vältellä, mutta mikäli siitä haluaa kauniin värin ja hennon maun lisäksi irti terveysvaikutuksia, maustetta tulisi sekoitella muiden ainesosien kanssa.
Lue myös: Karu totuus suosikkimausteesta: Ei sittenkään niin terveellistä?

