Täydellinen arkiruokaresepti kerää ylistystä: "En ole koskaan aiemmin ollut näin tyytyväinen lihapulliin"
Oletko jo kokeillut näitä, jopa maailman parhaiksi väitettyjä lihapullia?
Tuunaa perinteistä lihapullareseptiä ja kokeile italialaistyylisiä versioita. Allrecipes-reseptisivuston ruoanystävät kutsuvat näitä jopa maailman parhaiksi lihapulliksi!
– Nämä lihapullat ovat yhdistelmä monista hyvistä lihapullaresepteistä. Tarjoile tomaattikastikkeen ja pastan kera, reseptin ideoinut nainen vinkkaa.
– En ole koskaan aiemmin ollut näin tyytyväinen lihapulliin, ennen kuin kokeilin tätä reseptiä, reseptisivuilla hehkutetaan.
Lihapulla-nirvana eli täydelliset lihapullat
400-450 g jauhelihaa
0,5 tl merisuolaa
1 pieni sipuli kuutioituna
0,5 tl valkosipulijauhetta
1,5 tl Italian mausteseosta (tai erikseen kuivattua basilikaa, rosmariinia ja timjamia yhteensä 1,5 tl)
¾ tl kuivattua oreganoa
¾ tl chilihiutaleita
Pieni loraus chilikastiketta
1,5 rkl Worcestershire-kastiketta
0,8 dl rasvatonta maitoa
0,5 dl raastettua parmesanjuustoa
1,2 dl korppujauhoja tai leivänmuruja
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Sekoita kulhossa jauheliha, sipuli, mausteet ja kastikkeet. Lisää sitten maito, parmesanjuustoraaste sekä leivänmurut/korppujauho. Sekoita ja muotoile lihapulliksi. Aseta leivinpaperilla vuoratulle pellille.
3. Kypsennä uunissa noin 20-25 minuuttia.
Resepti: Allrecipes
***
Voit myös kokeilla näitä lihapullia:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka