10:09

Valmista 20 minuutissa! Mahtava arkiruokaresepti kerää ylistystä: "Paras hapanimeläbroileri, jota olen koskaan maistanut"

Videolta voit poimia reseptin herkulliseen Ponzu-marinoituun broileriin.

Kiinalaisista ravintoloista tuttu ruokalaji on superhelppo ja nopea valmistaa myös kotikeittiössä. 

Allrecipes-sivustolla satoja ylistäviä arvioita saaneessa reseptissä yhdistyvät kaikki se, mistä hyvässä arkiruoassa on kysymys: helppous, nopeus ja herkullisuus. Ruokalaji valmistuu muutamasta yksinkertaisesta raaka-aineesta vain 20 minuutissa.

– Tämä resepti ansaitsee viisi tähteä, ja antaisin enemmänkin, jos se vain olisi mahdollista, nimimerkki Michelle M arvioi reseptiä.

– Paras hapanimeläbroileri, jota olen koskaan maistanut, toinen kommentoija toteaa.

VINKKI: Jos kaipaat kastikkeeseen enemmän nestettä ja makeutta, voit lisätä ruokaan enemmän ananasta. Jos taas kaipaat kastikkeeseen hieman väriä, lisää joukkoon hieman ketsuppia. 

Sweet & Sour broileria (4 annosta)

400 g broilerin rintafilettä kuutioituna
2 rkl kasviöljyä
n. 1 dl vihreää paprikaa suikaloituna
n. 1 dl punaista paprikaa suikaloituna
2,5 dl porkkanoita suikaloituna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl maissitärkkelystä
0,5 dl vähäsuolaista soijaa
1 prk (225 g) ananaspaloja
1 rkl viinietikkaa
1 rkl ruskeaa sokeria
½ tl inkiväärijauhetta

Ruskista broilerikuutiot öljyssä kuumalla pannulla. Lisää pannulle paprikat, porkkanat ja valkosipuli. Anna paistua muutaman minuutin ajan.

Sekoita pienessä kulhossa maissitärkkelys ja soijakastike. Lisää seos pannuun yhdessä ananaspalojen ja purkin liemen kanssa. Lisää joukkoon myös viinietikka, sokeri ja inkivääri. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Tarjoile esimerkiksi riisin kera.

Lähde: Allrecipes

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja