Internetin suositulla Allrecipes-reseptisivustolla on huippusuosittu lihamurekeresepti, jota kannattaa kokeilla!
Suussasulavan lihamurekkeen resepteiä on katseltu Allrecipes-sivulla satoja tuhansia kertoja. Herkku vaatii haudutuspadan, jotta murekkeesta tulee täydellisen mehevää.
– Tämä on kaikkea muuta kuin perus lihamureketta. Kaikki rakastavat tätä versiota, joka on tehty hitaasti hauduttamalla, maidon, sienien ja salvian kera, reseptin loihtinut Rodney B Wiebe ylistää.
Maailman paras lihamureke haudutuspadassa
2 kananmunaa
2 dl maitoa
n. 2 dl leivänmuruja (tai korppujauhoja)
2 tl kuivattua sipulia
1 tl suolaa
0,5 tl salviaa
1,2 dl herkkusieniä (tai muita tuoreita sieniä) pilkottuna
600-700 g jauhelihaa
0,5 dl ketsuppia
2 rkl fariinisokeria
1 tl sinappia
0,5 tl Worcestershire-kastiketta
1. Yhdistä kulhossa munat, korppujauho tai leivänmurut, sipulijauhe, suola, salvia ja sienet.
2. Lisää joukkoon jauheliha ja sekoita massa tasaiseksi.
3. Muotoile taikinasta pyöreä mureke ja laita haudutuspataan kypsymään. Kypsennä matalalla lämpötilalla noin 5-6 tuntia, kunnes lihamassa on 71-asteista.