Supersuosittu resepti hurmannut jo sadattuhannet: Maailman paras lihamureke – oletko jo testannut?
Internetin suositulla Allrecipes-reseptisivustolla on huippusuosittu lihamurekeresepti, jota kannattaa kokeilla!
Suussasulavan lihamurekkeen resepteiä on katseltu Allrecipes-sivulla satoja tuhansia kertoja. Herkku vaatii haudutuspadan, jotta murekkeesta tulee täydellisen mehevää.
– Tämä on kaikkea muuta kuin perus lihamureketta. Kaikki rakastavat tätä versiota, joka on tehty hitaasti hauduttamalla, maidon, sienien ja salvian kera, reseptin loihtinut Rodney B Wiebe ylistää.
Maailman paras lihamureke haudutuspadassa
2 kananmunaa
2 dl maitoa
n. 2 dl leivänmuruja (tai korppujauhoja)
2 tl kuivattua sipulia
1 tl suolaa
0,5 tl salviaa
1,2 dl herkkusieniä (tai muita tuoreita sieniä) pilkottuna
600-700 g jauhelihaa
0,5 dl ketsuppia
2 rkl fariinisokeria
1 tl sinappia
0,5 tl Worcestershire-kastiketta
1. Yhdistä kulhossa munat, korppujauho tai leivänmurut, sipulijauhe, suola, salvia ja sienet.
2. Lisää joukkoon jauheliha ja sekoita massa tasaiseksi.
3. Muotoile taikinasta pyöreä mureke ja laita haudutuspataan kypsymään. Kypsennä matalalla lämpötilalla noin 5-6 tuntia, kunnes lihamassa on 71-asteista.
4. Sekoita ketsuppi, fariinisokeri, sinappi ja Worcestershire-kastike pienessä kulhossa. Lusikoi kastiketta murekkeen päälle. Laita mureke lämpenemään vielä noin 15-minuutiksi haudutuspataan. Anna asettua 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Resepti: Allrecipes
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje