Supersuosittu resepti hurmannut jo sadattuhannet: Maailman paras lihamureke – oletko jo testannut?

lihamureke
Lihamureketta. Kuvituskuva. Shutterstock

Internetin suositulla Allrecipes-reseptisivustolla on huippusuosittu lihamurekeresepti, jota kannattaa kokeilla!

Suussasulavan lihamurekkeen resepteiä on katseltu Allrecipes-sivulla satoja tuhansia kertoja. Herkku vaatii haudutuspadan, jotta murekkeesta tulee täydellisen mehevää.

–  Tämä on kaikkea muuta kuin perus lihamureketta. Kaikki rakastavat tätä versiota, joka on tehty hitaasti hauduttamalla, maidon, sienien ja salvian kera, reseptin loihtinut Rodney B Wiebe ylistää.

Maailman paras lihamureke haudutuspadassa

2 kananmunaa
2 dl maitoa
n. 2 dl leivänmuruja (tai korppujauhoja)
2 tl kuivattua sipulia
1 tl suolaa
0,5 tl salviaa
1,2 dl herkkusieniä (tai muita tuoreita sieniä) pilkottuna
600-700 g jauhelihaa
0,5 dl ketsuppia
2 rkl fariinisokeria
1 tl sinappia
0,5 tl Worcestershire-kastiketta

1. Yhdistä kulhossa munat, korppujauho tai leivänmurut, sipulijauhe, suola, salvia ja sienet.

2. Lisää joukkoon jauheliha ja sekoita massa tasaiseksi.

3. Muotoile taikinasta pyöreä mureke ja laita haudutuspataan kypsymään. Kypsennä matalalla lämpötilalla noin 5-6 tuntia, kunnes lihamassa on 71-asteista.

4. Sekoita ketsuppi, fariinisokeri, sinappi ja Worcestershire-kastike pienessä kulhossa. Lusikoi kastiketta murekkeen päälle. Laita mureke lämpenemään vielä noin 15-minuutiksi haudutuspataan. Anna asettua 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Resepti: Allrecipes

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja