Mainos
Mainos

Tavallinen perheenisä kehitteli maailman parhaan lasagnen – tässä sen salaisuus: "Muutama oleellinen seikka..."

Perheenisä John Chandler latasi vuosituhannen alussa reseptisivustolle erinomaiseksi kehutun lasagnereseptinsä. Chandlerin lasagnesta kasvoi vuosien saatossa maailmanlaajuinen hitti. 

Ylläolevalla videolla näytetään astetta helpompi one pot -lasagne.

Amerikkalainen Allrecipes-sivuston on jenkkien vastine suomalaiselle Kotikokki-palvelulle. Allrecipes-sivusto koostuu miljoonista käyttäjien lataamista ja muiden arvioimista resepteistä.  Sivuston on ollut toiminnassa vuodesta 1995.

Yksi vuosien varrella huippumenestyksen saavuttaneista resepteistä on John Chandlerin palveluun lataama maailman paras lasagne -resepti. Resepti on saavuttanut jo miljoonia katselukertoja ja se on kerännyt palvelussa peräti 12 000 käyttäjäarviota. Arvosanojen keskiarvo on täydet viisi tähteä.

– Vau, tämä todella on maailman parasta lasagnea! Tein muutaman muutoksen arvioiden perusteella: lisäsin jauhelihaa ja mausteita, mutta jätin suolan pois, reseptiä kokeillut Lynn Luke kertoo.

– Erinomainen ja aito resepti! Hieman enemmän työtä ja aineosia, mutta on sen arvoista. Käytä tuoretta basilikaa, jos haluat enemmän makua. Makkaran ja jauhelihan sekoitus on riittävä, joten ekstrasuolaa ei tarvita, nimimerkki MomFromSeattle puolestaan vinkkaa.

Reseptin kehittelijä John Chandler on tavallinen amerikkalainen kahden lapsen isä ja myyntimies Teksasista. MTV Uutisten Makuja.fi-ruokasivusto haastatteli Chandleria vuonna 2013 reseptin suosioon liittyen. Perheenisä kertoi tuolloin reseptin perustuvan hänen äitinsä vanhan lasagnereseptiin. Äidin reseptistä poiketen Chandler lisäsi lasagneensa erilaisia mausteita. 

– Täydellisen lasagnen valmistuksessa on muutama oleellinen seikka: yksi niistä on, että on varattava riittävästi aikaa. Mitä kauemmin annat lasagnen kypsyä, sitä paremmin ruoka saa makua. Toinen tärkeä seikka on mausteinen makkara, joka antaa mukavasti osaltaan makua, hän paljasti MTV:n haastattelussa.

Maailman paras lasagne 

12 annosta

450 grammaa possu-raakamakkaraa
400 grammaa jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä (murskattuna)
2 tlk tomaattimurskaa
300 g tomaattipyreetä
1 prk (400 g) valmista tomaattikastiketta
1 ½ dl vettä
2 rkl sokeria
1 ½ tl basilikaa
½ tl fenkolinsiemeniä
1 tl italialaista yrttimausteseosta (basilika, meirami, oregano, rosmariini, salvia, timjami, persilja)
(1 tl suolaa)
1/4 tl mustapippuria
4 rkl tuoretta, hienonnettua lehtipersiljaa

Lisäksi: 
12 lasagnelevyä
400 g ricottajuustoa
½ tl suolaa
1 muna
340 g mozzarellaa siivutettuna
60 g parmesania raasteena


1. Lisää isoon pataan makkara ja jauheliha, ja ruskista ne. Lisää joukkoon sipuli ja valkosipulimurska ja kuullota hetki.

2. Sekoita joukkoon tomaattimurska, tomaattipyree, tomaattikastike ja vesi. Mausta sokerilla, basilikalla, fenkolinsiemenillä, italialaisella mausteseoksella, suolalla, pippurilla ja  2 rkl lehtipersiljalla. Anna kiehua hiljalleen 1,5 tuntia ja sekoittele välillä.

2. Sekoita ricottajuusto, kananmuna ja 2 rkl lehtipersiljaa sekä ½ tl suolaa.

3. Kokoa lasagne. Laita ison vuoan pohjalle ensin ohuesti jauhelihakastiketta, lado päälle lasagnelevyt ja voitele ne ricottajuustoseoksella. Lado päälle kolmannes mozzarella-siivuista. Laita päälle ohuelti lihakastiketta ja ½ dl parmesaanijuustoa. Toista tässä järjestyksessä seuraava kerros. Laita päällimäisen kerroksen kuorrutukseksi mozzarella-juustoa ja parmesania. Laita vuoan päälle folio. Folio ei tarraa juustoon, jos voitelet sen öljyllä sisäpuolelta.

4. Paista lasagnea 190-asteisessa uunissa 25 minuuttia, foliolla peitettynä. Ota folio pois, ja paista vielä 25 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja