Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tavallinen perheenisä kehitteli maailman parhaan lasagnen – tässä sen salaisuus: "Muutama oleellinen seikka..."

Lasagnea.
Lasagnea.Shutterstock
Julkaistu 13.11.2019 17:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Perheenisä John Chandler latasi vuosituhannen alussa reseptisivustolle erinomaiseksi kehutun lasagnereseptinsä. Chandlerin lasagnesta kasvoi vuosien saatossa maailmanlaajuinen hitti. 

Ylläolevalla videolla näytetään astetta helpompi one pot -lasagne.

Amerikkalainen Allrecipes-sivuston on jenkkien vastine suomalaiselle Kotikokki-palvelulle. Allrecipes-sivusto koostuu miljoonista käyttäjien lataamista ja muiden arvioimista resepteistä.  Sivuston on ollut toiminnassa vuodesta 1995.

Yksi vuosien varrella huippumenestyksen saavuttaneista resepteistä on John Chandlerin palveluun lataama maailman paras lasagne -resepti. Resepti on saavuttanut jo miljoonia katselukertoja ja se on kerännyt palvelussa peräti 12 000 käyttäjäarviota. Arvosanojen keskiarvo on täydet viisi tähteä.

– Vau, tämä todella on maailman parasta lasagnea! Tein muutaman muutoksen arvioiden perusteella: lisäsin jauhelihaa ja mausteita, mutta jätin suolan pois, reseptiä kokeillut Lynn Luke kertoo.

– Erinomainen ja aito resepti! Hieman enemmän työtä ja aineosia, mutta on sen arvoista. Käytä tuoretta basilikaa, jos haluat enemmän makua. Makkaran ja jauhelihan sekoitus on riittävä, joten ekstrasuolaa ei tarvita, nimimerkki MomFromSeattle puolestaan vinkkaa.

Reseptin kehittelijä John Chandler on tavallinen amerikkalainen kahden lapsen isä ja myyntimies Teksasista. MTV Uutisten Makuja.fi-ruokasivusto haastatteli Chandleria vuonna 2013 reseptin suosioon liittyen. Perheenisä kertoi tuolloin reseptin perustuvan hänen äitinsä vanhan lasagnereseptiin. Äidin reseptistä poiketen Chandler lisäsi lasagneensa erilaisia mausteita. 


– Täydellisen lasagnen valmistuksessa on muutama oleellinen seikka: yksi niistä on, että on varattava riittävästi aikaa. Mitä kauemmin annat lasagnen kypsyä, sitä paremmin ruoka saa makua. Toinen tärkeä seikka on mausteinen makkara, joka antaa mukavasti osaltaan makua, hän paljasti MTV:n haastattelussa.

Maailman paras lasagne 

12 annosta

450 grammaa possu-raakamakkaraa
400 grammaa jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä (murskattuna)
2 tlk tomaattimurskaa
300 g tomaattipyreetä
1 prk (400 g) valmista tomaattikastiketta
1 ½ dl vettä
2 rkl sokeria
1 ½ tl basilikaa
½ tl fenkolinsiemeniä
1 tl italialaista yrttimausteseosta (basilika, meirami, oregano, rosmariini, salvia, timjami, persilja)
(1 tl suolaa)
1/4 tl mustapippuria
4 rkl tuoretta, hienonnettua lehtipersiljaa

Lisäksi: 
12 lasagnelevyä
400 g ricottajuustoa
½ tl suolaa
1 muna
340 g mozzarellaa siivutettuna
60 g parmesania raasteena

1. Lisää isoon pataan makkara ja jauheliha, ja ruskista ne. Lisää joukkoon sipuli ja valkosipulimurska ja kuullota hetki.

2. Sekoita joukkoon tomaattimurska, tomaattipyree, tomaattikastike ja vesi. Mausta sokerilla, basilikalla, fenkolinsiemenillä, italialaisella mausteseoksella, suolalla, pippurilla ja  2 rkl lehtipersiljalla. Anna kiehua hiljalleen 1,5 tuntia ja sekoittele välillä.

2. Sekoita ricottajuusto, kananmuna ja 2 rkl lehtipersiljaa sekä ½ tl suolaa.

3. Kokoa lasagne. Laita ison vuoan pohjalle ensin ohuesti jauhelihakastiketta, lado päälle lasagnelevyt ja voitele ne ricottajuustoseoksella. Lado päälle kolmannes mozzarella-siivuista. Laita päälle ohuelti lihakastiketta ja ½ dl parmesaanijuustoa. Toista tässä järjestyksessä seuraava kerros. Laita päällimäisen kerroksen kuorrutukseksi mozzarella-juustoa ja parmesania. Laita vuoan päälle folio. Folio ei tarraa juustoon, jos voitelet sen öljyllä sisäpuolelta.

4. Paista lasagnea 190-asteisessa uunissa 25 minuuttia, foliolla peitettynä. Ota folio pois, ja paista vielä 25 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Lue myös: Maailman paras kanakastike? Testasimme ylistetyn reseptin: "Olihan tämä nyt aivan törkeän hyvää"

Resepti: John Chandler/Allrecipes

Lisää aiheesta:

Jesse vinkkaa muutaman ainesosan täydellisen arkipastan – proteiinipitoista ja nopeaa: "Teen tätä vähintään kerran viikossa"”Viikon eväät kertaheitolla” – Hannan nerokas lasagne on hyvää ja superhalpaaPastaresepti, joka muutti huippukokki Jamie Oliverin elämän: "En ollut koskaan maistanut mitään vastaavaa elämässäni"Laihduttajan lasagne: Kokeile huikean hyvää herkkua – "tähän tulee himo!"Kun olet tehnyt ja maistanut tätä lasagnea kerran, et halua enää mitään muuta – "Aivan huikeaa!""Taivaallisen hyvää!" – joko olet kokeillut koko internetin suosituinta reseptiä?
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:44
    Jouluruoka

    Piparit airfryerissa – superhelppo ohje!

  • Eilen09:04
    Joulukinkku

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takaraja

  • 13.12.17:32
    Leipä

    Vappu Pimiän saaristolaisleipä on hitti: "Maailman helpoin tehdä"

  • 13.12.08:33
    Jouluruoka

    Jouluruoat, jotka kannattaa tehdä jo nyt!

  • 12.12.16:44
    Jouluruoka

    Kokin täsmävinkit: Saat riisipuuron varmasti onnistumaan!