Lihapulla-nirvana! Tässäkö maailman paras lihapullaresepti?
Nämä italialaissävytteiset lihapullat tuovat herkullista vaihtelua perinteiseen reseptiin. Allrecipes-reseptisivuston ruoanystävät kutsuvat näitä jopa maailman parhaiksi lihapulliksi!
– Nämä lihapullat ovat yhdistelmä monista hyvistä lihapullaresepteistä, jotta löytäisin vihdoin lihapulla-nirvanan! Tarjoile tomaattikastikkeen ja pastan kera, reseptin ideoinut nainen vinkkaa.
Lihapulla-nirvana eli täydelliset lihapullat
400-450 g jauhelihaa
0,5 tl merisuolaa
1 pieni sipuli kuutioituna
0,5 tl valkosipulijauhetta
1,5 tl Italian mausteseosta (tai erikseen kuivattua basilikaa, rosmariinia ja timjamia yhteensä 1,5 tl)
¾ tl kuivattua oreganoa
¾ tl chilihiutaleita
Pieni loraus chilikastiketta
1,5 rkl Worcestershire-kastiketta
0,8 dl rasvatonta maitoa
0,5 dl raastettua parmesanjuustoa
1,2 dl korppujauhoja tai leivänmuruja
Valmistus
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Sekoita kulhossa jauheliha, sipuli, mausteet ja kastikkeet. Lisää sitten maito, parmesanjuustoraaste sekä leivänmurut/korppujauho. Sekoita ja muotoile lihapulliksi. Aseta leivinpaperilla vuoratulle pellille.
3. Kypsennä uunissa noin 20-25 minuuttia.
Resepti: Allrecipes
Artikkelia päivitetty 8.6.2018 klo 14.17.
***
Kokeile myös tätä helppoa lihapullareseptiä:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka