Tätä nopeasti kypsyvää lihaa kannattaa kokeilla: "Simppeliä, mutta pirun hyvää"

Bulgogi
Jani Kinnunen/Sivumaku

Sivumaku-blogissa maistellaan tällä kertaa korealaista klassikkoherkkua.

Sivumaku-ruokablogia pitävä Jani Kinnunen kertoo pitkään haaveilleensa tutustumisesta korealaiseen keittiöön. Erityisesti miestä ovat kiehtoneet korealaisen keittiön barbecueantimet. Tällä kertaa bloggaajan kotikeittiössä syntyikin simppeliä ja mehevää bulgogia.

– Kävin läpi kymmeniä reseptejä ja aloin ymmärtää hivenen perusideaa. Bulgogi (tarkoittaa ”tulilihaa”) edustaa hyvin tätä. Mausteista, mutta ei tulista. Ohueksi leikattu liha marinoidaan ja grillataan nopsaan. Simppeliä, mutta pirun hyvää ja hivenen uuden makuista muihin aasialaisiin makuihin verrattuna.

Lihana bulgogissa voi Kinnusen mukaan käyttää fileetä tai entrecotea.

– Grillin parilalla tirisevä rasva antoi lihalle hyvää makua ja mureutta. Ja saa kerrankin vetää kypsäksi asti. Ohuena suikaleena se toimii.

Katso herkullisen mehevän bulgogin resepti Sivumaku-blogista.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja