Mainos

Näin valmistat ribseistä taatusti mureita – "kannattaa kerralla tehdä iso satsi"

Naudan ribsit ovat raaka-aine, jota ei valitettavasti vielä kovin monesta suomalaisesta ruokakaupasta löydä. Mutta kun lihaa sattuu löytämään, syntyy siitä herkullinen ja edullinen ateria, jota kannattaa valmistaa kerralla reilumpikin satsi, Sivumaku-bloggari toteaa.

Sivumaku-blogia pitävän Jani Kinnusen mukaan naudan kylkiluut eroavat porsaan ribseistä muun muassa rasvapitoisuudeltaan. Tämän vuoksi paras lopputulos syntyykin, kun liha saa hautua pitkään, jopa 5-6 tunnin ajan.

– Kun tohotat uunia tuntikausia päällä, kannattaa kerralla tehdä iso satsi. 15 euron kilohinnnalla se ei käy kovin kalliiksi, Kinnunen toteaa. 

Kinnunen kertoo hauduttaneensa lihan pitkälti punaviinissä, mikä teki lihasta melko tumman. Jos makua haluaa pyöristää, kannattaa miehen mukaan lisätä punaviinin sekaan kolmannes lihalientä. 

– Tyyliltään tämä ruoka henkii eteläisen Italian sävyjä, joita sardellifileet ja keltaiset rusinat korostavat. Höysteeksi voit nauttia rapeakuorista leipää, pastaa tai riisiä. Tai ottaa kevyemmin salaatin kera, Kinnen kertoo.

Reseptin punaviinissä haudutettuihin naudankylkiin löydät Sivumaku-blogista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja