Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin valmistat ribseistä taatusti mureita – "kannattaa kerralla tehdä iso satsi"

Punaviini antaa lihalla tumman sävyn.
Punaviini antaa lihalla tumman sävyn.Sivumaku/Jani Kinnunen
Julkaistu 29.04.2018 17:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Naudan ribsit ovat raaka-aine, jota ei valitettavasti vielä kovin monesta suomalaisesta ruokakaupasta löydä. Mutta kun lihaa sattuu löytämään, syntyy siitä herkullinen ja edullinen ateria, jota kannattaa valmistaa kerralla reilumpikin satsi, Sivumaku-bloggari toteaa.

Sivumaku-blogia pitävän Jani Kinnusen mukaan naudan kylkiluut eroavat porsaan ribseistä muun muassa rasvapitoisuudeltaan. Tämän vuoksi paras lopputulos syntyykin, kun liha saa hautua pitkään, jopa 5-6 tunnin ajan.

– Kun tohotat uunia tuntikausia päällä, kannattaa kerralla tehdä iso satsi. 15 euron kilohinnnalla se ei käy kovin kalliiksi, Kinnunen toteaa. 

Kinnunen kertoo hauduttaneensa lihan pitkälti punaviinissä, mikä teki lihasta melko tumman. Jos makua haluaa pyöristää, kannattaa miehen mukaan lisätä punaviinin sekaan kolmannes lihalientä. 

– Tyyliltään tämä ruoka henkii eteläisen Italian sävyjä, joita sardellifileet ja keltaiset rusinat korostavat. Höysteeksi voit nauttia rapeakuorista leipää, pastaa tai riisiä. Tai ottaa kevyemmin salaatin kera, Kinnen kertoo.

Reseptin punaviinissä haudutettuihin naudankylkiin löydät Sivumaku-blogista. 

Lisää aiheesta:

Uskallatko maistaa? Henri Alén ylistää yllättävää grilliruokaa: "Mahtava ja aivan liian vähän käytetty raaka-aine!"Tästä ei viikonloppuruoka parane! Punaviini mureuttaa ruokabloggarin paistin – poimi talteen helppo reseptiRuokabloggarin superhyvä burgeri vie syöjänsä makumatkalle – tätä helpommalla korealaisen ruoan kanssa on vaikea päästä!Uskomattoman simppeli arkiruoka! Supermaukas kastike valmistuu pastan kypsyessäMaukkaampaa lihapataa saa hakea! Ruokabloggarin helppo resepti lämmittää niin kehoa kuin mieltä"Kaikkein maistuvin osa naudasta" – tätä lihaa kannattaa hyödyntää
SivumakuLihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sivumaku
  • 01.12.201918:01
    Kanaruoka

    Sivumaku-Jani kannustaa suomalaisia käyttämään viiniä ruoanlaitossa: "Marsala-kanan tulisi olla jokaisen tuntema ruokalaji"

  • 24.11.201914:02
    Pasta

    Jani loihti täynnä proteiinia olevan herkkupastan: "Niin täydellinen pakkaspäivän ruoka kuin olla ja voi"

  • 04.11.201920:00
    Pasta

    Oletko testannut tätä hämmentävän hyvää spagettiruokaa? Yksinkertaista, mutta todella hyvää: "Nopea ja helppo valmistaa"

  • 25.09.201908:08
    Ruoka

    Jani yritti tehdä kotona McDonald’sin burgeriklassikon, mutta pieleen meni: "Tästä tuli sata kertaa parempi"

  • 11.07.201917:02
    Illallinen

    Maukas kanapata lämmittää koleilla kesäkeleillä: ”Satoi tai paistoi, arkeen ja juhlaan – aina erinomainen valinta”