"Täydellinen tzatziki" – helppo resepti, jota kannattaa kokeilla!

Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen valmisti herkullisia kreikkalaisia burgereita täydellisen tzatzikin kera.

Hampurilaisia voi tuunata monella tapaa erilaisilla täytteillä ja mausteilla. Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen päätti kokeilla tällä kertaa kreikkalaisia versioita.

– Kreikasta ammentavaa makumaailmaa en ole aiemmin kokeillut. Lähtökohta oli hyvinkin antava, koska maan perinteisimmät ainekset komppaavat loistavasti yhteen, Kinnunen kirjoittaa.

Burgerin pihvilihaksi valikoitui karitsa, joka maustettiin kreikkalaishenkisesti. Höysteeksi hampurilaiseen laitettiin fetaa tzatzikia, punasipulia, tomaattia ja oliiveja. Kinnusen mukaan erityisesti burgerin tzatzikiin kannattaa panostaa.

– Tzatzikin valmistus on helppoa, mutta sille pitää antaa aikaa. Mieluiten valmistat sen edellisenä päivänä ja annat maustua yön yli jääkaapissa. Kannattaa tehdä kerralla hitusen isompi satsi. Se toimii etenkin kesällä vaikka minkä kanssa (kuten leipä, liha, sipsit) ja säilyy muutaman päivän jääkaapissa, Kinnunen vinkkaa.

Katso kreikkalaisten burgerien ja täydellisen tzatzikin resepti Sivumaku-blogista.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!