Kiinalaisen ravintolan suosituin annos valmistuu helposti myös kotikeittiössä – "Kantsii kokeilla!"
Kiinan setsuanilaisen keittiön klassikko, Kung Pao, on hitusen tulinen, paistettu kanaruoka maapähkinöiden ja chilin kera. Helppo, nopeahko ja supermaukas, Sivumaku-blogissa kerrotaan.
Kung Pao on monelle suomalaiselle tuttu ruokalaji kiinalaisista ravintoloista. Tämä suosittu ruokalaji syntyy helposti myös kotikeittiössä tällä Sivumaku-blogista löytyvällä reseptillä.
Alun perin resepti on peräisin Mikko Takalan, Sami Rekolan ja Mika Remeksen kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.
Itse tehdessä huomaa selkeän eron
– Tämä on loistava ruoka arkeen ja vähän juhlavampaankin kiinalaiseen iltaan. Kantsii kokeilla, Sivumaku-blogissa kerrotaan.
Kinnusen mukaan itse tehty Kung Pao eroaa ravintoloiden versioista merkittävästi – vain ja ainoastaan positiivisessa mielessä.
– Kun kokkasi itse, huomasi selkeän eron ja tietenkin parempaan. Mausta puuttuu tunkkaisuus, käryisyys ja aromivahventeiden taustalle lyömä epämääräisyys. Ei tarvittaisi paljoa, että maut pysyisivät puhtaina, Kinnunen kertoo.
Katso herkullisen Kung Paon -resepti Sivumaku-blogista.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti