Kiinalaisen ravintolan suosituin annos valmistuu helposti myös kotikeittiössä – "Kantsii kokeilla!"

kungpaoSIVUMAKU
Kung Pao on aavistuksen tulinen broileriruoka. Sivumaku/Jani Kinnunen

Kiinan setsuanilaisen keittiön klassikko, Kung Pao, on hitusen tulinen, paistettu kanaruoka maapähkinöiden ja chilin kera. Helppo, nopeahko ja supermaukas, Sivumaku-blogissa kerrotaan.

Kung Pao on monelle suomalaiselle tuttu ruokalaji kiinalaisista ravintoloista. Tämä suosittu ruokalaji syntyy helposti myös kotikeittiössä tällä Sivumaku-blogista löytyvällä reseptillä.

Alun perin resepti on peräisin Mikko Takalan, Sami Rekolan ja Mika Remeksen kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.

Itse tehdessä huomaa selkeän eron

– Tämä on loistava ruoka arkeen ja vähän juhlavampaankin kiinalaiseen iltaan. Kantsii kokeilla, Sivumaku-blogissa kerrotaan. 

Kinnusen mukaan itse tehty Kung Pao eroaa ravintoloiden versioista merkittävästi – vain ja ainoastaan positiivisessa mielessä.

– Kun kokkasi itse, huomasi selkeän eron ja tietenkin parempaan. Mausta puuttuu tunkkaisuus, käryisyys ja aromivahventeiden taustalle lyömä epämääräisyys. Ei tarvittaisi paljoa, että maut pysyisivät puhtaina, Kinnunen kertoo.

Katso herkullisen Kung Paon -resepti Sivumaku-blogista. 

***

7:58

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja