Kiinan setsuanilaisen keittiön klassikko, Kung Pao, on hitusen tulinen, paistettu kanaruoka maapähkinöiden ja chilin kera. Helppo, nopeahko ja supermaukas, Sivumaku-blogissa kerrotaan.
Kung Pao on monelle suomalaiselle tuttu ruokalaji kiinalaisista ravintoloista. Tämä suosittu ruokalaji syntyy helposti myös kotikeittiössä tällä Sivumaku-blogista löytyvällä reseptillä.
Alun perin resepti on peräisin Mikko Takalan, Sami Rekolan ja Mika Remeksen kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.
Itse tehdessä huomaa selkeän eron
– Tämä on loistava ruoka arkeen ja vähän juhlavampaankin kiinalaiseen iltaan. Kantsii kokeilla, Sivumaku-blogissa kerrotaan.
Kinnusen mukaan itse tehty Kung Pao eroaa ravintoloiden versioista merkittävästi – vain ja ainoastaan positiivisessa mielessä.
– Kun kokkasi itse, huomasi selkeän eron ja tietenkin parempaan. Mausta puuttuu tunkkaisuus, käryisyys ja aromivahventeiden taustalle lyömä epämääräisyys. Ei tarvittaisi paljoa, että maut pysyisivät puhtaina, Kinnunen kertoo.
