"Kaikkein maistuvin osa naudasta" – tätä lihaa kannattaa hyödyntää
Oletko koskaan hyödyntänyt ruoanlaitossa häränrintaa?
Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen hehkuttaa häränrintaa kenties maistuvimpana osana nautaa. Poimi vinkit siihen, kuinka häränrinta kannattaa kypsentää onnistuneen lopputuloksen takaamiseksi.
– Häränrinta on ehkäpä se kaikkein maistuvin osa naudasta. Pitkään haudutettuna sen pitkät ja paksut säikeet hajoavat upeasti kielen päällä, Kinnunen kirjoittaa
Pekka Terävän ja Markus Auran kirjassa Puhtaiden makujen keittiö esitellään resepti, josta Kinnunen pienellä tuunauksella onnistui loihtimaan kylmillä keleillä maistuvaa herkkua. Reseptissä häränrinta saa seurakseen punajuurta.
– Tuloksena helppo, mutta hienostunut, syvä, mutta raikas keiton ja padan välimalli. Tästä voi tehdä samalla ohjeella hienostelevan ja rustiikkisen liemen määrää säätämällä lautasella, Kinnunen toteaa.
Katso resepti Sivumaku-blogista täältä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka