"Kaikkein maistuvin osa naudasta" – tätä lihaa kannattaa hyödyntää

haranrinta_punajuuri
Punajuuri sopii hyvin häränrinnan seuraksi. Jani Kinnunen / Sivumaku

Oletko koskaan hyödyntänyt ruoanlaitossa häränrintaa? 

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen hehkuttaa häränrintaa kenties maistuvimpana osana nautaa. Poimi vinkit siihen, kuinka häränrinta kannattaa kypsentää onnistuneen lopputuloksen takaamiseksi. 

– Häränrinta on ehkäpä se kaikkein maistuvin osa naudasta. Pitkään haudutettuna sen pitkät ja paksut säikeet hajoavat upeasti kielen päällä, Kinnunen kirjoittaa

Pekka Terävän ja Markus Auran kirjassa Puhtaiden makujen keittiö esitellään resepti, josta Kinnunen pienellä tuunauksella onnistui loihtimaan kylmillä keleillä maistuvaa herkkua. Reseptissä häränrinta saa seurakseen punajuurta.

– Tuloksena helppo, mutta hienostunut, syvä, mutta raikas keiton ja padan välimalli. Tästä voi tehdä samalla ohjeella hienostelevan ja rustiikkisen liemen määrää säätämällä lautasella, Kinnunen toteaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja