Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tätä kannattaa kokeilla, jos välttelee kaloreita: Terveellisin tapa kypsentää broileri

Grillaaminen on myös kohtalaisen terveellinen tapa kypsentää kanaa, jos öljyä käyttää kohtuudella.
Grillaaminen on myös kohtalaisen terveellinen tapa kypsentää kanaa, jos öljyä käyttää kohtuudella.Shutterstock
Julkaistu 26.05.2017 17:30

MTV LIFESTYLE

Broileri on erittäin suosittua sen vähärasvaisuuden vuoksi. Siitä huolimatta sen kypsennystavalla on väliä, jos haluaa välttää ylimääräistä rasvaa ja turhia kaloreita.

Mutta mikä on terveellisin tapa kypsentää broileri? Mututuntumalla grillaaminen voi tuntua terveellisimmältä tavalta, mutta Hello Fresh -verkkosivuston ravitsemusasiantuntijan Rebecca Lewisin mukaan on vieläkin terveellisempi tapa.

Paras tapa: Keittäminen

Lewisin mukaan keittäminen on terveellisin tapa kypsentää broileri. Noin sadassa grammassa keitettyä broileria on noin sata kaloria.

– Keittämällä altistat kananlihan vain kiehuvan kuumalle vedelle, etkä millekään ylimääräiselle, Lewis kertoo.

Keitetty broileri jättää maun puolesta ehkä toivomisen varaa, mutta yrteillä, mausteilla ja kasviksilla saa lihaan lisää makua keittäessä.

Toiseksi paras tapa: Grillaaminen

Grillaaminen on myös suhteellisen terveellinen tapa kypsentää broileria. Sen terveellisyys riippuu pitkälti siitä, kuinka pienen määrän öljyä tai muuta rasvaa lihan pintaan sivelee ennen grilliin laittamista.

Marinoimalla lihan etukäteen ennen grillaamista saa broileriin myös paljon makua.

Kolmas sija: Pannulla paistaminen

Pannulla paistaminenkaan ei ole loppujen lopuksi kovin epäterveellistä, jos käytettävissä on laadukkaasti pinnoitettu paistinpannu. Tällöin rasvaa ei myöskään tarvitse lisätä paljoa paistamista varten.

Jos broileriin haluaa rapean pinnan, kannattaa se paistaa kuumalla pannulla pinnasta rapeaksi ja kypsentämällä sen loppuun kauttaaltaan uunissa.

Epäterveellisin tapa: Uppopaistaminen

Tämä voi olla itsestään selvää suurimmalle osalle, mutta kanan kypsentäminen uppopaistamalla on epäterveellistä. Paistaminen pannussa tai padassa öljyyn upotettuna kyllästää broilerin rasvalla ja täten myös kaloreilla.

Broilerin leivittäminen on myös varma turhien kaloreiden lähde, mutta leivitetystä kanastakin voi saada hieman terveellisempää, jos sen valmistaa uppopaistamisen sijaan uunin grillivastuksen alla. Näin broilerista saa rapeaa ilman ylimääräistä rasvaa.

Lähde: Women's Health

---

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Paras ja helppo tapa saada broilerista supermehevää ja maukastaTavalliset grillausmokat pilaavat kanan silmänräpäyksessä – asiantuntijoiden vinkeillä saat lihasta aina mehukasta ja maukastaPorsaankyljyksetkö muka kuivia ja mauttomia? Helpot nyrkkisäännöt takaavat onnistuneen lopputuloksenJulkkiskokki paljastaa helpot nyrkkisäännöt: Näin paistat täydellisen mehukkaan pihvinEi enää koskaan kuivia pihvejä! Kahdeksan virhettä, joihin ei kannata sortua burgereiden paistossaNyt tuli yllätys! Suomalaisten yleinen tapa valmistaa broilerinliha onkin turha
BroileriMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 6.10.10:44
    Eläintensuojelu

    Järjestö: Monille broileri on enemmän ruoka kuin eläin

  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 18.10.202218:50
    Ruoka

    Yllättävä niksi mehevän kanan valmistamiseen – "Se sulaa suussasi"

  • 20.08.201908:28
    Ruoka

    Jos rakastat kermaisia ja valkosipulisia ruokia, Janin nopea broileriresepti on sinulle: "Loistava lohturuoka, joka valmistuu helposti"

  • 17.07.201913:06
    Ruoanlaitto

    Vain 3 ainesosaa ja saat syntisen hyvää broileria – valmistuu vaivatta alle puolessa tunnissa