Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yllättävä niksi mehevän kanan valmistamiseen – "Se sulaa suussasi"

0:44Broilerin rintafileen paistaminen – tässä Kari Aihisen tärkein sääntö!KATSO MYÖS: Broilerin rintafileen paistaminen – tässä Kari Aihisen tärkein sääntö!
Julkaistu 18.10.2022 18:50

Emmi Niiniaho

Tiktokkaaja vannoo kanan marinoinnissa kiivin nimeen.

Kukapa ei olisi joskus pettynyt haaveiltuaan mehukkaasta kanasta lopputuloksen ollessa sitkeää ja kuivaa.

TikTokissa kiertävän marinadireseptin mukaan mehukkaan kanan salaisuus on kuitenkin hyvin helppo ja bonuksena vieläpä herkullinen, kirjoittaa Buzzfeed.

TikTok-käyttäjä Elliott Norris paljastaa, että "avain mehukkaimpaan kanaan, jota olet koskaan tehnyt" on kaikessa yksinkertaisuudessaan kiivi.

– Se sulaa suussasi, Norris toteaa videollaan.

Lue myös: Kati vinkkaa kätevän ruoan hunajabroilerista – valmistuu helposti työpäivän jälkeen

Kiivin toiminnalle on olemassa tieteellinen selitys

Kiivi ei ole välttämättä kauhean yleinen valinta kanan marinointiin, mutta idean taustalla piilee kuitenkin jopa tieteellinen selitys.

– Opin tämän tekniikan viime kesänä Tunisiassa. Majoituin parhaan ystäväni perheen luona ja hänen isänsä selitti, että on olemassa monia hedelmiä, joiden sisältämät entsyymit auttavat pehmentämään lihaa, Norris kertoi Buzzfeedille.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kiivin lisäksi myös esimerkiksi ananas, viikuna, papaija ja inkivääri toimivat samalla tavoin. 

Noin 450 grammaa kanaa kohden kannattaa varata yksi kiivi marinadiin. Käytännössä kiivi kuoritaan ja sitten murskataan, jotta se levittyy paremmin kanan pintaan. Norris lisää marinadiin myös hieman oliiviöljyä ja sekoittaa marinadin sitten kanan joukkoon ja antaa marinoitua vähintään tunnin ajan.

Marinadiin voi lisätä myös haluamiaan mausteita, kuten suolaa, pippuria ja valkosipulia.

kana, broileri

Vaikka kiivi onkin melko kirpeää ja hapanta, Norrisin mukaan lopputuloksesta ei kuitenkaan sellaista tule.

– Tiedän, että tämä näyttää vähän oudolta, mutta luottakaa minuun, Norris vakuuttelee videolla.

Lue myös: Missä kananmunia tulisi säilyttää, ja miksi "keski-ikäinen muna" on paras? Lue munafaktat!

Lue myös: Oletko maistanut kaikkien aikojen pastaa? Legendaarinen ruoka kuuluu jo yleissivistykseen

Katso myös: Onko kaupasta ostamasi broileri "limaista"? Tee näin ennen paistoa

0:45Onko kaupasta ostamasi broileri"limaista"? Tee näin ennen paistoaOnko kaupasta ostamasi broileri "limaista"? Näin sille kannattaa tehdä.

Lähde: Buzzfeed, TikTok

Lisää aiheesta:

Lohifilee kypsäksi parissa minuutissa! Huippukokilta yllättävä valmistusvinkkiToimittaja testasi: Yhdellä ainesosalla saat takuuvarmasti mehukkaat broilerin rintafileetVältä rasvakatastrofi jauhelihaa paistaessa – perheenäidiltä oivallus: "Paras kokkausniksi ikinä"Tämä perunamuusin valmistustapa jakaa mielipiteet täysin: "Miksi?!"Ruokatoimittajan yllättävä munavinkki: Lisää yksi ainesosa keitettyihin kananmuniin – kannattaa todellakin kokeillaKokki paljastaa totuuden yleisistä ruoanlaittouskomuksista: "Opin minuuteissa enemmän kokkauksesta kuin koko elämäni aikana"
RuokaRuokaniksitBroileriKanafileeMakuja
Mehukkaan kanan salaisuutena saattaa olla trooppinen hedelmä.Shutterstock

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 10:44
    Broileri

    Järjestö: Monille broileri on enemmän ruoka kuin eläin

  • 10:24
    Kasvikset

    Kurkun muoville keksittiin näkymätön korvike Ruotsissa

  • Eilen17:34
    Ruokakauppa

    "Kotikeittiön yllättäjä" – tätä saat nyt erittäin edullisesti ruokakaupasta!

  • Eilen09:44
    Joulu

    Tähtitorttuja tehdään jo elokuussa – MTV selvitti, miten joulutuotteet oikeasti valmistetaan

  • 4.10.17:32
    Ruokaniksit

    Tee minuutin kikka pakastekorvapuusteille – mielettömän hyvä lopputulos!