Yllättävä niksi mehevän kanan valmistamiseen – "Se sulaa suussasi"
Tiktokkaaja vannoo kanan marinoinnissa kiivin nimeen.
Kukapa ei olisi joskus pettynyt haaveiltuaan mehukkaasta kanasta lopputuloksen ollessa sitkeää ja kuivaa.
TikTokissa kiertävän marinadireseptin mukaan mehukkaan kanan salaisuus on kuitenkin hyvin helppo ja bonuksena vieläpä herkullinen, kirjoittaa Buzzfeed.
TikTok-käyttäjä Elliott Norris paljastaa, että "avain mehukkaimpaan kanaan, jota olet koskaan tehnyt" on kaikessa yksinkertaisuudessaan kiivi.
– Se sulaa suussasi, Norris toteaa videollaan.
Kiivin toiminnalle on olemassa tieteellinen selitys
Kiivi ei ole välttämättä kauhean yleinen valinta kanan marinointiin, mutta idean taustalla piilee kuitenkin jopa tieteellinen selitys.
– Opin tämän tekniikan viime kesänä Tunisiassa. Majoituin parhaan ystäväni perheen luona ja hänen isänsä selitti, että on olemassa monia hedelmiä, joiden sisältämät entsyymit auttavat pehmentämään lihaa, Norris kertoi Buzzfeedille.
Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.
Kiivin lisäksi myös esimerkiksi ananas, viikuna, papaija ja inkivääri toimivat samalla tavoin.
Noin 450 grammaa kanaa kohden kannattaa varata yksi kiivi marinadiin. Käytännössä kiivi kuoritaan ja sitten murskataan, jotta se levittyy paremmin kanan pintaan. Norris lisää marinadiin myös hieman oliiviöljyä ja sekoittaa marinadin sitten kanan joukkoon ja antaa marinoitua vähintään tunnin ajan.
Marinadiin voi lisätä myös haluamiaan mausteita, kuten suolaa, pippuria ja valkosipulia.
Vaikka kiivi onkin melko kirpeää ja hapanta, Norrisin mukaan lopputuloksesta ei kuitenkaan sellaista tule.
– Tiedän, että tämä näyttää vähän oudolta, mutta luottakaa minuun, Norris vakuuttelee videolla.
Lue myös: Missä kananmunia tulisi säilyttää, ja miksi "keski-ikäinen muna" on paras? Lue munafaktat!
Katso myös: Onko kaupasta ostamasi broileri "limaista"? Tee näin ennen paistoa
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka