Tästä ei jauhelihakastike parane! Täydellisen bolognesen salaisuus yhdessä kriittisessä raaka-aineessa

jauhelihakastike
Maito kruunaa hitaasti haudutetun bolognesekastikkeen. Shutterstock

Täydellinen bolognese-kastikkeen salaisuus on hieman yllättäen maidossa. 

Aito, italialainen bolognesekastike syntyy hyvästä kastikepohjasta, jossa on pancettaa tai pekonia, sipulia, porkkanaa ja selleriä pieneksi pilkottuna.

Jauheliha ruskistetaan pannulla vihannes-pekonisilpun ja oliiviöljyn kanssa, minkä jälkeen joukkoon lisätään tomaattimurskaa ja puna- tai valkoviiniä.

Todellinen bolognesekastikkeen salaisuus on kuitenkin maidossa, jota lisätään kastikkeeseen hitaasti valuttaen kastiketta samalla sekoittaen. Maito antaa kastikkeelle pehmeän suutuntuman, ja maidon sokerit parantavat sen makua.

Mausta bolognesekastike suolalla ja pippurilla ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä kolmesta neljään tuntia.

Tarjoile tagliatelle-pastan ja parmesaaniraasteen kera.  


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja