Tästä ei jauhelihakastike parane! Täydellisen bolognesen salaisuus yhdessä kriittisessä raaka-aineessa
Täydellinen bolognese-kastikkeen salaisuus on hieman yllättäen maidossa.
Aito, italialainen bolognesekastike syntyy hyvästä kastikepohjasta, jossa on pancettaa tai pekonia, sipulia, porkkanaa ja selleriä pieneksi pilkottuna.
Jauheliha ruskistetaan pannulla vihannes-pekonisilpun ja oliiviöljyn kanssa, minkä jälkeen joukkoon lisätään tomaattimurskaa ja puna- tai valkoviiniä.
Todellinen bolognesekastikkeen salaisuus on kuitenkin maidossa, jota lisätään kastikkeeseen hitaasti valuttaen kastiketta samalla sekoittaen. Maito antaa kastikkeelle pehmeän suutuntuman, ja maidon sokerit parantavat sen makua.
Mausta bolognesekastike suolalla ja pippurilla ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä kolmesta neljään tuntia.
Tarjoile tagliatelle-pastan ja parmesaaniraasteen kera.
Lähde: The Daily Meal
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia