Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Salainen ainesosa tekee tomaattikastikkeesta parempaa – ja se ei ole sokeri

Laita tomaattikastikkeen sekaan hieman voita!
Laita tomaattikastikkeen sekaan hieman voita!Shutterstock
Julkaistu 11.09.2017 20:02

MTV LIFESTYLE

Italialais-amerikkalainen kokki ja ruokakirjailija Marcella Hazanin kotitekoinen tomaattikastike sisältää salaisen ainesosan.

Tomaattikastikkeen valmistaminen, tuli se sitten pastaan, pizzaan tai kastikkeeksi lihapullille, on äärettömän helppoa. Vaikka päivittäistavarakaupoista löytyykin runsain mitoin valmiita vaihtoehtoja, on kotitekoinen versio aina hieman maukkaampi ja tulee myös edullisemmaksi.

Monet asiantuntijat suosittelevat lisäämään tomaattikastikkeeseen hieman sokeria, sillä se tasapainoittaa happaman tomaatin makua täydellisesti. 

Jo edesmenneen italialais-amerikkalaisen kokki ja ruokakirjailija Marcella Hazanin mielestä kotitekoiseen tomaattikastikkeeseen kuuluu kuitenkin ehdottomasti voi. Tämä saattaa kuulosta erikoiselta, sillä yleensä italialaisessa keittiössä lotrataan oliiviöljyllä eikä suinkaan voilla.

Hazanin mukaan voin lisääminen tomaattikastikkeeseen tekee siitä astetta pehmeämpää ja voi tasoittaa purkkitomaattien happoisuutta. Hazan muistuttaa myös, ettö voita käytetään raaka-aineena erityisesti Emilia-Romagnan alueella Italiassa. Sieltä on kotoisin muun muassa kuuluisa bolognesekastike.

Tomaattikastike Marcella Hazanin tapaan

1 sipuli, puoliksi leikattuna
1 tölkki luumutomaatteja (esim. Mutti)
5 rkl voita (tai vähemmän)
suolaa

Sulata voi pannussa. Lisää tölkkitomaatit, sipulinpuolikkaat sekä ripaus suolaa. Sekoita hyvin ja anna porista hiljalleen kattilassa. Riko tomaattien rakennetta kattilassa puuharukan avulla kastikkeen kypsyessä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Poista kastikkeesta sipulin puolikkaat ja tarjoile valmis tomaattikastike esimerkiksi pastan kanssa.

Lähde: Fine Dining Lovers

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Näin saat kaupan valmiista tomaattikastikkeesta paremman makuistaNo nyt on hyvää! Inan kolmen ainesosan pastaa on kokeiltava: "Helpoin ateria 10 minuutissa"Jesse vinkkaa muutaman ainesosan täydellisen arkipastan – proteiinipitoista ja nopeaa: "Teen tätä vähintään kerran viikossa"Pizzaperjantai? Paras tomaattikastike pizzalle sisältää salaisen ainesosan, jota et tullut ajatelleeksiPastasta parempaa helposti ja nopeasti: Oletko jo testannut uuniniksiä?Maailman paras tomaattikastike pizzalle
TomaattikastikeRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Tomaattikastike
  • 11.08.201809:32
    Ruoanlaitto

    Älä osta valmiina! Astetta terveellisempi tomaattikastike syntyy edullisesti kotikeittiössä

  • 22.07.201808:01
    Ruoanlaitto

    Jamie Oliverin supertomaattikastike on arjen pelastus – ”loistava pakastimen ruokapilari”

  • 18.05.201817:29
    Pasta

    Älyttömän helppo pastakastike – tarvitset vain kolme ainesosaa

  • 25.10.201709:32
    Makuja

    Suomessakin suosittujen tomaattimurskien tomaatit kerätään epämääräisissä oloissa – sorto alkoi paljastua työntekijän kuoleman jälkeen

  • 30.11.201612:01
    Mausteet

    Ketsuppia ei ole aina tehty tomaateista ja 6 muuta erikoista ketsuppifaktaa