Älä sittenkään keitä suolavedessä! Huikealla keittoniksillä teet arkisesta pastaruoastasi helposti entistäkin herkullisempaa
Kun pastan keittää suolaveden sijaan mausteisessa lihaliemessä, lopputulos on entistäkin herkullisempi.
Pasta on helppoa ja nopeaa arkiruokaa, joka maistuu monen eri kastikkeen ja lisukkeen kanssa. Yksinkertaisimmillaan herkullinen pikaruoka syntyy spagetista, öljystä ja juustosta.
Pastaruokaa valmistettaessa moni kiinnittää huomiota kastikkeen makuun, mutta harva tulee ajatelleeksi, kuinka suuri merkitys itse pastalla oikein on.
Jos haluat saada itse pastan maistumaan entistäkin maukkaammalta, ota seuraava keittovinkki käyttöön. Tämän jälkeen pelkässä suolavedessä keitetty pasta ei maistu enää miltään.
Paranneltu pasta (8 annosta)
3,5 litraa vettä
450 g pastaa (spagettia)
2 rkl paprikajauhetta
1 rkl valkosipulijauhetta
2 lihaliemikuutiota
1 tl suolaa
Mittaa vesi ja mausteet isoon kattilaan. Anna kiehahtaa. Lisää spagetti kiehuvaan veteen ja anna kiehua neljä minuuttia. Sammuta levy, peitä kattila kannella ja anna spagetin kypsyä jälkilämmöllä toiset neljä minuuttia. Siivilöi kypsä spagetti ja tarjoile lempikastikkeesi kera.
Lähde: AllRecipes
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan