Tässäkö suomalaisten uusi juustosuosikki? Laihduttajat arvostavat
Suomalaiset kuluttajat kaipaavat juustolta ennen kaikkea makua, mutta myös helppokäyttöisyyttä.
Suomalaiset kuluttajat ostavat juustonsa yhä useammin valmiina viipaleina palajuuston sijaan, selviää Valion teettämästä tutkimuksesta. Viipaleiden suosio on kasvussa, sillä ne mielletään helpoiksi ja nopeiksi käyttää.
Toiveena ohuet viipaleet
Kuluttajilta löytyy toiveita yhä kasvavaan juustoviipalevalikoimaan. Valion kuluttajatestissä kuluttajat toivoivat juustosiivujen olevan nykyistä ohuempia.
Ohuen ohuiden viipaleiden arvioitiin olevan maultaan parempia, ja suutuntumaltaan paksuja siivuja miellyttävämpiä. Aivan ohuet viipaleet ovat monille tuttuja jo leikkelehyllyltä.
– Leikkeleissä ohuen ohuus on jo oletus. Uskomme, että juustoissa ollaan menossa samaan suuntaan, kategoriapäällikkö Teea Björklund Valiolta vahvistaa.
Laihduttajat suosivat
Ohuet juustot ovat arvostettuja etenkin painoaan tarkkailevien kuluttajien keskuudessa. Ohuet viipaleet sisältävät tietysti painonsa vuoksi kaloreita tavallisia siivuja vähemmän.
Myös pakkauksien riittoisuus on lisännyt ohuiden viipaleiden kysyntää. Ohuiden juustoviipaleiden pakkauksissa on tavallisesti noin kaksinkertainen määrä siivuja tavanomaiseen verrattuna.
Suuren kysynnän vuoksi viipalejuustojen valikoima on laajentunut. Valmiiden viipaleiden osuus leivän päälle laitettavista juustoista on Suomessa tällä hetkellä hiukan alle viidenneksen.
Valio toteutti keväällä 2014 juustoviipaleiden kuluttajatestin (Research Insight Finland), josta suomalaisten mieltymykset selvisivät.
Lähde: Valio
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan