Tässäkö seuraava hittipizza? Outoa yhdistelmää hehkutetaan: "Kuin kinkku ja ananas"

8:43 Ovatko ananas ja kinkku Suomen suosituimpia pizzatäytteitä? Studiossa vieraana ravitsemusasiantuntija Hanna Partanen

Erään brittipizzerian erikoisherkku on banaanipekonipizza. Cornwall Live kävi jututtamassa paikallista yrittäjäpariskuntaa ja maistamassa pizzaa, joka kuulemma yllättää monet erittäin positiivisesti.

Videolla: aiemmin tänä vuonna kerroimme Kotipizzan pizzatäytetutkimuksen tuloksista. Mikä olikaan ananaksen kohtalo tässä tutkimuksessa?

Yksi eniten ihmisiä jakavia makukysymyksiä on, että kuuluuko ananas pizzaan. Nyt eräs brittiläinen pizzeriayrittäjäpariskunta on lähtenyt mukaan toisenlaiseen pizzatäyteväittelyyn: he myyvät pizzaa, jonka täytteenä pekonin ja BBQ-kastikkeen lisäksi banaania.

Amanda Langard, 53, ja hänen kumppaninsa Ken Taylor, 59, pyörittävät Smashed Tomatoe -nimistä pizzeriakojua. Se on auki lounasruokailijoille Cornwallin Penzance Promenadella perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Muina päivinä he ovat kojun kanssa Cornwallissa sijaitsevilla leirintäalueilla.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tutustui makuyhdistelmään Etelä-Afrikassa

Amanda kertoo olleensa teininä kesäisin tätinsä luona, joka asui Etelä-Afrikassa. 

– Pekoni ja banaani ovat siellä sama asia kuin meillä kinkku ja ananas, hän kertoo.

– En ollut koskaan nähnyt sitä yhdistelmää missään muulla, mutta se on oikeasti parasta maailmassa. Olen syönyt myös pekonilla ja banaanilla täytettyjä voileipiä.

Niinpä Amandalla oli mielessään selkeä suunnitelma: kun pariskunta avasi oman pizzerian, hän totesi, että heidän olisi todellakin otettava pekonibanaanipizza listoilleen. Niin myös tehtiin.

Ken on työskennellyt ravintola-alalla ennenkin. Hän jäi aiemmin eläkkeelle, mutta on jälleen palannut alalle, tällä kertaa yhteisen pizzerian parissa. Hommaa riittääkin, sillä yrittäjyys vie heidän aikansa.

Amanda kertoo heidän kuulostelevan usein sitä, mikä kulloinkin kiinnostaa heidän paikallisia asiakkaitaan. Menussa olla voi olla vaihtelua paljonkin.

Heidän suosituin pizzansa

Amanda kertoo asiakkaiden olevan ensin ihmeissään täytteistä. Jos yhdistelmää uskaltaa kokeilemaan, se vie kielen mennessään. 

– Suostuttelen heitä antamaan sille mahdollisuuden. Myöhemmin he tulevat takaisin ja sanoivat sen olleen tosi hyvää. Jos vielä päälle heittää BBQ-kastiketta, se maistuu hurjan hyvältä.

Amanda uskoo, että banaania sisältävä pizza voi olla seuraava muoti-ilmiö ruoka-alalla. Banaanipekonipizza onkin heidän ravintolansa suosituin pizza. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja