Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokki keksi ainutlaatuisen tavan paistaa pizzaa: "Jotkut kutsuvat minua hulluksi"

1:54Näillä vinkeillä pizzasta saa entistä paremman – muista tärkeä asia täytteiden kanssa
Julkaistu 21.05.2021 20:02

Valpuri Haapala

valpuri.haapala@mtv.fi

Seikkailunhaluinen kokki paistaa pizzoja aktiivisella tulivuorella Guatemalassa. Riskinä on paitsi pizzan pohjaan palaminen myös kokkaajan itsensä paistuminen.

Yllä olevalla videolla vinkkejä pizzanpaistoon kotona.

Idea vulkaanisessa kuumuudessa paistetuista pizzoista sai alkunsa vaahtokarkkeja Pacaya-tulivuoren lämmössä paahtavista turisteista.

Tästä innostuneena David Garcia toi eräänä päivänä pizzan tulivuorelle. Hän laittoi ruoan kuumaan luolaan, jossa pizza valmistui alle vartissa.

– Kun maistoin vulkaanisessa lämmössä paistettua pizzaa, totesin sen olevan hyvä idea, Garcia sanoo uutistoimisto AFP:lle.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kokki uskoi, että tulivuoren kuumuudessa valmistetut pizzat olisivat turistien vetonaula. Elettiin vuotta 2013. Kuusi vuotta myöhemmin Garcia tarjoili ensimmäiset tulivuoripizzat hämmästyneille matkailijoille, joihin ruoan valmistustapa ja maku ovat tehneen vaikutuksen.

Eräs turisti luonnehtii, että pizzassa on "magmaattinen rouske".

Lue myös: Jos haluat täydellistä pizzaa ja rapsakan pohjaan, älä koskaan tee näin täytteille

Tulivuorella kokkailuun liittyy riskejä

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Laavajoessa pizzaa kypsentäessä pitää olla tarkkana, ettei herkku ajelehdi pois eikä lämpötila nouse liian korkealle. Tekemällä kuitenkin oppii. Garcia on laskenut, että pizza paistuu laavajoessa 2 minuutissa ja 40 sekunnissa.

Toki myös tulivuorella kokkailu itsessään on riski. Jotta Garcia ei itse paistuisi, on hänen tarkkailtava alituiseen tuulen suuntaa. Tulivuoren purkauksen yhteydessä vapautuu myös myrkyllisiä kaasuja, mutta Garcia vakuuttaa pysyvänsä poissa laskeuma-alueilta.

– Jotkut kutsuvat minua hulluksi, mutta intohimo ruokaan on joskus hullua, Garcia sanoo amerikkalaiselle mediayhtiölle AccuWeatherille.

Täysin yksin Garcia ei ole keksintönsä kanssa. Tänä vuonna Islannissa purkautuneen tulivuoren lämmössä on paistettu esimerkiksi nakkisämpylöitä.

Lue myös: Tässä on ehdottomasti paras tapa lämmittää pizza – testasimme, ja totta se on!

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!

3:15Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia

Lähteet: AFP, AccuWeather, Food & Wine

Lisää aiheesta:

Alicen kauppavideo havainnollistaa, miten käristävän kuuma Britanniassa nyt onSarah opettaa simppelin niksin täydellisiin kekseihin – "Tämä muuttaa kaiken"Pizzeria heitti roskiin ylimääräisen taikinan – sepä alkoikin elää omaa elämäänsä: "Hiton ällöttävää"Ben jakelee pizzoja ikkunastaan, muttei ota maksua – ihailtava syy: "Tajusin, että voisin saada ihmiset hymyilemään"Nerokasta vai pähkähullua? Seanin tapa lämmittää pizza hämmentää: "Tätä ei opeteta koulussa"Vain todelliselle juustofanille! Näin monta eri juustoa on maailmanennätyspizzassa: "Pohdin vain, miltä se maistuu"
PizzaMitä ihmettä?RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 26.9.07:45
    Ruoka

    Pizzaperjantain vinkki: Säästät rahaa helposti!

  • 5.9.14:45
    Kasvisruoka

    Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"

  • 14.8.17:31
    Ruoka

    Pizzan haastajasta tuli hitti: "Voidaan puhua jo ilmiöstä"

  • 12.6.07:44
    Ruoka

    Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto Mikkola

  • 3.6.08:40
    Ravintolat

    Kotipizzaan muutoksia: Tuttu pizza katoaa listoilta