Seikkailunhaluinen kokki paistaa pizzoja aktiivisella tulivuorella Guatemalassa. Riskinä on paitsi pizzan pohjaan palaminen myös kokkaajan itsensä paistuminen.
Yllä olevalla videolla vinkkejä pizzanpaistoon kotona.
Idea vulkaanisessa kuumuudessa paistetuista pizzoista sai alkunsa vaahtokarkkeja Pacaya-tulivuoren lämmössä paahtavista turisteista.
Tästä innostuneena David Garcia toi eräänä päivänä pizzan tulivuorelle. Hän laittoi ruoan kuumaan luolaan, jossa pizza valmistui alle vartissa.
– Kun maistoin vulkaanisessa lämmössä paistettua pizzaa, totesin sen olevan hyvä idea, Garcia sanoo uutistoimisto AFP:lle.
Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.
Kokki uskoi, että tulivuoren kuumuudessa valmistetut pizzat olisivat turistien vetonaula. Elettiin vuotta 2013. Kuusi vuotta myöhemmin Garcia tarjoili ensimmäiset tulivuoripizzat hämmästyneille matkailijoille, joihin ruoan valmistustapa ja maku ovat tehneen vaikutuksen.
Eräs turisti luonnehtii, että pizzassa on "magmaattinen rouske".