Saarioinen tuo myyntiin uuden "roiskeläppäpizzan" – jakaa taatusti mielipiteet
Saarioisten legendaariset mikropizzat täyttävät tänä vuonna jo 40 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi kauppoihin tulee täysin uusi maku, täysin uudistetulla ilmeellä, ruokayritys tiedottaa.
Mikrossa lämmitettävät einespizzat ovat yksi kauppojen valmisruokahyllyjen ikisuosikeista. Mikropizzojen suosio räjähti 1980-luvulla, kun mikroaaltouunit yleistyivät suomalaisissa kotitalouksissa. Vuosikymmenestä tulikin todellinen läpimurto pizzoille ja muille yhden hengen aterioille.
Saarioisten mikropizzoja myyty jo 700 miljoonaa kappaletta
Kuten aiemmin kerroimme MTV Uutisten Makuja.fi-ruokasivuilla, suomalainen valmisruokayhtiö Saarioinen lanseerasi omat legendaariset klassikkopizzansa vuonna 1981. Niistä tuli välitön hitti ja suosio on jatkunut tasaisena vuosikymmenten ajan.
Tiesitkö? Suomessa mikropizzoja on Saarioisten lisäksi valmistanut jo vuosikymmenien ajan Atria. Lisäksi kaupoissa myydään muun muassa Riitan Herkun metripizzaa.
Tänä päivänä Saarioinen paistaa pizzoja vuodessa noin 12 miljoonaa kappaletta, mikä tarkoittaa, että jokainen suomalainen syö vuoden aikana keskimäärin kaksi "roiskeläppää". Vuosikymmenten aikana pizzoja on syöty yhteensä jo yli 700 miljoonaa kappaletta.
Uusi "roiskeläppäpizza" jakaa taatusti mielipiteet
Juhlavuoden kunniaksi Saarioinen lanseeraakin nyt uutuuden tuttujen klassikoiden rinnalle: Jauheliha Sour cream & Onion -pizzan. Erikoinen pizzamaku jakaa taatusti mielipiteet!
Uuden pizzan pakkausdesign on osa juhlavuoden ilmettä, jonka on suunnitellut helsinkiläistaiteilija Rasmus Tikkanen. Ilme on saanut inspiraationsa Saarioisten mikropizzojen historiasta ja 1980-luvun skeittigrafiikoista.
– Olin kymmenvuotias, elettiin 90-lukua. Rullasin skeittilaudalla lähikauppaan ja ostin viikkorahoilla Saarioisten pizzan. Enpä olisi kymmenvuotiaana uskonut, että vielä kerran saan suunnitella ikonisen pizzan juhlapakkauksen, Rasmus Tikkanen kertoo.
Saarioinen juhlistaa klassikkopizzojen 40-vuotista taivalta myös julkaisemalla uudistetun version Bomfunk MC’s:n ikonisesta Freestyler-kappaleesta. Kappale julkaistaan vappuaattona YouTubessa. Päivitetty kappale on tehty yhdessä alkuperäistuottaja Jaakko Salovaaran sekä nuorten rap-artistien Iben ja Melon kanssa.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa