Ananas sai synninpäästön! Hedelmät sopivat sittenkin pizzaan, väittävät huippukokit

9:44 Tulevaisuuden uutiset: Muuttuvat ruokailutottumukset

Ravintola-alan ammattilaisten mukaan hedelmät sopivat täydellisesti yhteen suolaisen ja rasvaisen juuston kanssa. Voit siis huoletta jatkaa ananaksen lisäämistä pizzasi päälle. 

Videolla Henri Alén puhuu tulevaisuuden ruoasta ja siitä, mitä mieltä hän on ananaksesta pizzassa. 

Ananas pizzan täytteenä on aihe, joka herättää voimakkaita tunteita. Samaan aikaan, kun toiset eivät voisi kuvitellakaan elävänsä ilman kinkku-ananas-pizzaa, toiset tyrmäävät tämän hedelmäisen täytteen täysin. Ananasta vastustavien joukkoon kuuluvat muun muassa huippukokit Gordon Ramsay ja Henri Alén.

Vaikka osa kokeista on jopa kieltäytynyt myymästä hedelmätäytteistä pizzaa ravintolassaan, ravintola-alan ammattilaisten joukosta löytyy myös niitä, joiden mielestä tässä yhdistelemässä ei ole mitään vikaa – päinvastoin!

Hedelmät tuovat pizzaan uusia ulottuvuuksia

Hello Fresh -ravintolan pääkokki Claudia Sidotin mukaan makean hedelmän ja suolaisen juuston yhdistelmä toimii erinomaisesti yhteen. Sen lisäksi, että hedelmät tuovat pizzaan makeutta, ne taittavat hyvin voimakkaan juuston, kuten brien makua. Hän suositteleekin lisäämään pizzaan rohkeasti makeita hedelmiä, kuten viinirypäleitä.

Samaa mieltä on myös Weber Grill -ravintoloiden pääkokki Matt McCormick, jonka mukaan makeat hedelmät toimivat erinomaisesti rasvaisen juuston ja suolaisen pizzapohjan kumppanina.

– Hawaii pizza on klassinen esimerkki siitä, kuinka makea ja suolainen tuovat täytteiden parhaat puolet esiin, McCormick kertoo.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun tulisi syödä ananasta pizzassa ympäri vuoden. Kesällä voit siis lisätä pizzaan esimerkiksi persikoita, talviaikaan päärynöitä.

– Juustoista ja hedelmistä on jo pitkään ollut olemassa menestyneitä makupareja, mies toteaa ja viittaa päärynän ja briejuuston sekä marjojen ja vuohenjuuston liittoihin.

Lähde: SimpleMost

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja