Oletko käynyt? Nämä ravintolat Tallinnassa saivat Michelin-tähden

dc0bccda-d5c2-40d6-88ee-97754d1ef852
Tallinnassa on nyt kaksi Michelin-ravintolaa. Visit Estonia

Virossa on julkaistu ensimmäinen Michelin-opas. Kaksi tallinnalaisravintolaa nappasi Michelin-tähden, ja muita ravintoloita noteerattiin erilaisilla tunnustuksilla.

Michelin Guide myönsi keskiviikkona kahdelle Tallinnassa sijaitsevalle ravintolalle maan ensimmäiset Michelin-tähdet, kertoo Visit Estonia. Yhden tähden ravintoloita ovat nyt Tallinnan Noblessnerin alueella sijaitseva 180 Degrees by Matthias Diether sekä Tallinnan naapurikunnan Viimsin suunnassa sijaitseva NOA Chef’s Hall

Viron Michelin-opas 2022:

Yksi Michelin-tähti:
180 Degrees by Matthias Diether, Tallinna
NOA Chef’s Hall, Tallinna

Bib Gourmand:
NOA, Tallinna
Härg, Tallinna
Fellin, Viljandi
Lore Bistroo, Tallinna
Mantel ja Korsten, Tallinna

Michelinin vihreä tähti:
Põhjaka Manor, Mäeküla
Fotografiska, Tallinna

Oppaassa mukana 31 virolaisravintolaa

Michelinin tiedotteessa kerrotaan Viron olevan Baltian maista ensimmäinen, joka saa oman oppaansa. Tuoreessa oppaassa Michelin-tarkastajat ovat nostaneet parrasvaloihin yhteensä 31 ravintolaa Virossa. Kahden Michelin-tähtiravintolan lisäksi viidelle ravintolalle myönnettiin Bib Gourmand -maininta, jolla nostetaan esiin erityisen hyvän hinta-laatusuhteen omaavia paikkoja. Lisäksi kaksi ravintolaa saivat Michelinin vihreän tähden tunnustuksena sitoutumisesta kestävään gastronomiaan.

Michelin-oppaiden kansainvälinen johtaja Gwendal Poullennec kertoo tiedotteessa Viron kuuluvan niihin maihin, joita oppaan tarkastajat ovat seuranneet mielenkiinnolla jo vuosien ajan. 

– Matkustellessaan usean kuukauden ajan maata ristiin rastiin, Tallinnasta Tarttoon ja Mäekülasta Kloogarantaan, he löysivät kihisevän ravintolamaailman, joka käsittää paljon laadukkaita ravintoloita ja monimuotoisia ruokaperinteitä. 

Kuten muidenkin maiden kohdalla, tarkastajatiimi arvioi itsenäisesti ja anonyymisti Viron ravintoloiden ruokatarjontaa viiden kriteerin pohjalta. Nämä kriteerit ovat raaka-aineiden laatu, ruoanlaittotekniikan hallinta, makujen harmonia, kokin persoonallisuuden ilmeneminen annoksissa sekä ruokalistan pysyvyys.

Tällaisia ovat Michelin-tähden ansainneet ravintolat

NOA Chef's Hall tunnetaan ylellisistä raaka-aineistaan ja upeasta, modernista miljööstään. Ravintola sijaitsee samoissa tiloissa kuin Bib Gourmand -maininnan saanut NOA. Ilta NOA Chef's Hall’issa alkaa aperitiivilla loungessa, jonka jälkeen siirrytään nautiskelemaan omaperäinen seitsemän ruokalajin ateria. Ruokalistalla voi olla esimerkiksi norjalaisia kampasimpukoita, kanadalaista hummeria tai sitten paikallisesti kasvatettuja ja säilöttyjä tuotteita.

– Ainutlaatuiset ruokalajit ovat yhdistelmä täynnä erilaisia makuja ja tekstuurien kerroksia. Kyseessä on myös esitys, kun kokit tuovat pöytään ruokalajeja ja kuvailevat niitä yksityiskohtaisesti, tiedottessa kuvaillaan.

180° by Matthias Diether on puolestaan nykyaikaisella satama-alueella sijaitseva tyylikäs ravintola. Se on saanut nimensä 180 asteen näkymästä, joka avautuu ravintolan avokeittiöstä. Ravintolassa on tarjolla neljän ja kuuden ruokalajin menut, joiden annokset ovat saksalaisen kokin Matthias Dietherin käsialaa.

– Hänen modernit luomuksensa esittelevät joukon sekä makujen että tekstuurien kontrasteja, unohtamatta pienimpiäkään yksityiskohtia. Palvelu on lämminhenkistä ja mukaansatempaavaa ja auttaa luomaan rennon ilmapiirin.

Katso myös video: Tällainen on Tomi Björckin uuden ravintolan "erikoistiski", jossa illallinen maksaa 250 euroa

Vain kuusi ihmistä illassa mahtuu syömään – tällainen on Tomi Björckin uuden ravintolan"erikoistiski", jossa illallinen maksaa 250 euroa 5:17
Vain kuusi ihmistä illassa mahtuu syömään tälle erikoistiskille.

Lähde: Visit Estonia

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!