Kim Mikkola ei ollut uskoa todeksi ravintolansa saamaa Michelin-tähteä: Aikoi juhlistaa juustohampurilaisella ja ranskalaisilla

Pohjoismaiden Michelin-tähdet jaettiin – tuore tähdensaaja juhlii palkintoa burgerilla 4:29 Pohjoismaiden Michelin-tähdet jaettiin – tuore tähdensaaja juhlii palkintoa burgerilla

Helsinkiläisravintola Inari sai maanantaina ensimmäisen Michelin-tähtensä Norjan Trondheimissa järjestetyssä palkintoseremoniassa. Ravintoloitsija Kim Mikkola kertoi MTV Uutiset Livelle tunnelmistaan tuoreeltaan julkistuksen jälkeen.

Pohjoismaiden vuoden 2020 Michelin-opas on julkistettu. Uudet tähtiravintolat ja tähtensä säilyttävät paikat paljastettiin maanantaina Norjan Trondheimissa, mihin joukko pohjoismaisia huippukokkeja ja gourmet-asiantuntijoita kokoontui juhlistamaan tapahtumaa. Vuoden 2020 laitos on jo seitsemäs vain Pohjoismaihin keskittyvä Michelinin hotelli- ja ravintolaopas.

Juhlallisuuksissa selvisi, että Suomi saa yhden uuden Michelin-ravintolan, kun helsinkiläisravintola Inari palkittiin yhdellä Michelin-tähdellä. Myös aiemmin yhden tähden saaneet helsinkiläisravintolat Grön, Palace, Demo, Ora ja Olo saivat pitää tähtensä. 

"Tuntuu hyvin utopistiselta"

Ravintola Inarin ravintoloitsija Kim Mikkola kommentoi voittotunnelmiaan maanantaina MTV Uutiset Liven haastattelussa.

– Tuntuu hyvin utopistiselta. Ei ole realismia. Tosi vaikeaa sanoa, mitä tämä merkitsee meidän ravintolalle, ja miten tämä muuttaa meidän arkea. Mutta jos kysyt kahden viikon päästä uudestaan, niin olen varmaan viisaampi, Mikkola totesi häkeltyneenä. 

Ravintola Inarin Kim Mikkola on työskennellyt aiemmin muun muassa maailman parhaaksi ravintolaksi valitussa Nomassa, Kööpenhaminassa. Suomessa hän on ollut töissä myös Michelin-ravintola Olossa.

Ravintoloitsija kertoi haastattelussa myös yhden, kahden ja kolmen Michelin-tähden ravintoloiden käytännön erot. Mikkolan mukaan jo kahden tähden saavuttaminen vaatii huomattavia investointeja ja panostusta. 

–  Kolme tähteä vaatisi sitä, että joku kävelisi vastaan ja antaisi 15– 20 miljoonaa.

Mikkola paljasti juhlistavansa maanantaina tähtisaavutusta hyvin maltillisesti. 

– Lähdetään hyvän ystäväni ja yrityskumppanini Johan Borgarin kanssa takasin Osloon, tilataan huonepalvelusta juustohampurilaiset ja ranskalaiset ja mennään nukkumaan. Aamukoneella tullaan takasiin Helsinkiin, että ollaan ensimmäisiä vieraita vastassa siellä – toivotetaan heidät tervetulleeksi ravintola Inariin.

Kuuntele Kim Mikkolan koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!