Tässä on suomalaisten suosikkiruoka lounaalla – syötkö sinäkin?

shutterstock_87184969
Shutterstock

Fazer selvitti suomalaisten lounasruokasuosikit. Kasvisruoan suosion kasvu näkyy ensimmäistä kertaa Fazerin lempilounasruokakyselyn tuloksissa.

Fazerin lounasruokakyselyssä kestosuosikkien lasagnen ja paistettujen muikkujen rinnalle kärkeen kiilasivat kasvis- ja vegaaniruoat. 

Lasagne, lihapullat ja perunamuusi sekä paistetut muikut löytyivät jälleen kärkiviisikosta Fazer Food Servicesin lempilounasruokakyselyssä. Verrattuna kahden vuoden takaiseen kyselyyn kasvisruokien suosion kasvu näkyy kuitenkin selkeästi, sillä uusina tulokkaina viiden kärkeen ovat nousseet kasvis- ja vegaaniruoat sekä pinaattiletut.

Lempilounasruoat 2017 TOP 10

1. Lasagne
2. Paistetut muikut
3. Kasvis- ja vegaaniruoat
4. Lihapullat ja perunamuusi
5. Pinaattiletut
6. Kalakeitto
7. Tortillat
8. Lohiruoat
9. Pizza
10. Kievin kana

– Fleksitarismi eli joustava kasvissyönti on noussut vahvaksi ruokatrendiksi Suomessa, toteaa Fazer Food Services Suomen gastronomia- ja tuotekehitysjohtaja Marianne Nordblom.

Amica.fi-sivuston lempilounasruokakyselyyn vastasi 19.−29.1. välisenä aikana 1869 suomalaista eri puolilta Suomea. Vastaajille oli annettu valmiiksi muutamia vaihtoehtoja, jotka olivat nousseet esiin Amica-ravintoloiden omissa ravintolakohtaisissa lempiruokakyselyissä. Mukana oli myös ELO-säätiön organisoiman Suomen Kansallisruoka -äänestyksen finalisteja. Lisäksi vastaajilla oli mahdollisuus ilmoittaa jokin oma lempiruoka.

*** 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!