Mainos

Yksi ylivoimainen suosikki – nämä lounasruoat maistuvat suomalaisille

Lasagne, lihapullat ja muut perinteiset kotiruoat pitävät edelleen pintansa suomalaisten suosituimpien lounasruokien keskuudessa.

Suomalaiset ovat melko yksimielisiä siitä, mikä ruoka maistuu lounaaksi. 

Palmian kehitysjohtajan, Kirsi Asposalon, mukaan Palmia-ravintoloissa asiakkailta kysytään säännöllisesti heidän lempiruokiaan, ja vastausten pohjalta järjestään niin kutsuttuja ”lempiruokapäiviä”. Asposalon mukaan kestosuosikkeja vuodesta toiseen ovat muun muassa lasagne, lohiruoat ja pizza.

Samoilla linjoilla ollaan myös Fazer Food Servicellä, jonka tekemässä lempilounasruokakyselyssä suosituimmaksi ruoaksi nousi myös tuttu lasagne.

– Perinteiset kotiruoat maistuvat edelleen, kuten lihapullat, leikkeet ja pinaattiletut. Kastikkeelliset lihapadat eivät enää niinkään maistu lounaaksi, mutta sitten taas erilaiset pitkään haudutetut ylikypsät lihat ovat suosittuja. Kasvisruoka on nykyään yksi vaihtoehto siinä kuin kala tai lihakin, kertoo Fazer Food Servicesin tuotekehitys- ja gastronomiajohtaja Marianne Nordblom.

Maailman mauista Italia edelleen kärkipäässä

Kasvisruoan kasvuun on Nordblomin mukaan vaikuttanut etenkin vahva panostus kasvisruoan kehittämiseen niin reseptiikan kuin osaamisen kautta.

Suomalaisten lounasruoat TOP10

1. Lasagne
2. Paistetut muikut
3. Kasvis- ja vegaaniruoat
4. Lihapullat ja perunamuusi
5. Pinaattiletut
6. Kalakeitto
7. Tortillat
8. Lohiruoat
9. Pizza
10. Kievin kana

Lähde: Fazerin lempiruokakysely 2017

Suomalaiset ovat selvästi kokeilunhaluista kansaa paitsi kasvisruokien, myös muiden lounaslistojen uusien tulokkaiden suhteen.

– Euroopan keittiöistä Italia on edelleen vahva, pizzan kehitys peruspizzasta gourmet-pizzoihin, jolloin pizzojen raaka-aineina on esimerkiksi kylmäsavulohta, rucolaa ja ripaus ranskankermaa.

– Samoin uudenlaiset lasagnet ovat suosittuja, Nordblom toteaa. 

Fazer Food Servicesin vuoden 2017 lempilounasruokakyselyssä suosituimpien ruokien joukkoon nousivat niin tutut suosikit kuin uudet tulokkaat. Mikä on oma suosikkisi?


***


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja