1:47

Suomalaiset äänestivät: Tässä ovat kaikkien aikojen kouluruokasuosikit – kärkeen kiilasi 70-luvun uutuus

Maksuton kouluruoka täyttää tänä vuonna 70 vuotta, ja sen kunniaksi Fazer järjesti suomalaisille Kaikkien aikojen kouluruoka -äänestyksen. Voittajaksi valikoitui lihapullat ja perunamuusi.

Miltä kouluruoka maistuu? Kävimme keväällä testaamassa, katso yllä oleva video!

Monilla suomalaisilla on varmasti muistoja kouluruokalasta, sillä maksuton kouluruoka on ollut osa suomalaisten kouluarkea jo 70 vuotta. Kotiruoka ja perinteiset suomalaiset ruoat ovat pitäneet pitkään pintansa suomalaisten suosikkina.

Fazerin kaikkien aikojen kouluruokasuosikit -äänestyksessä kestosuosikkien makaronilaatikon ja pinaattilettujen kärkeen äänestyksessä kiilasi niukasti lihapullat ja perunamuusi. Lihapullat ovat olleet koulujen ruokalistoilla jo vuodesta 1978, kertoo Fazer.

Kaikkien aikojen kouluruoat TOP 10 vuonna 2018:

1. Lihapullat ja perunamuusi

2. Makaronilaatikko

3. Pinaattiletut

4. Kalapuikot

5. Broiler-currykastike ja riisi

6. Kasvispihvit

7. Kanaviillokki

8. Puurot

9. Keitot

10. Pastaruoat

Fazer.fi-sivuston Kaikkien aikojen kouluruokakyselyyn vastasi 21.5.–17.6. välisenä aikana 2 899 vastaajaa ympäri Suomen. Valmiita vastausvaihtoehtoja oli annettu kuusi kappaletta nykylasten tiedettyjä kouluruokasuosikkeja. Lisäksi vastaajilla oli mahdollisuus ilmoittaa jokin oma suosikkinsa.

Lähde: Fazer

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja