Nämä ruoat maistuvat suomalaisille lounaspöydässä – kärjessä uusi suosikki!
Lohiruoat ovat kasvattaneet viime vuosina hurjasti suosiotaan lounaspöydässä, selviää Fazerin teettämästä kyselystä.
Fazer Food Servicesin lempilounasruokakyselyssä selvisi, että suomalaiset ovat perinteisen kotiruoan ystäviä, ja tuttuja ruokia syödään mieluusti myös lounaspöydässä.
Viiden kärjessä nähdään kestosuosikit lihapullat ja perunamuusi, lasagne ja paistetut muikut.
Pitsojen ja tortillojen suosio laskussa
Kahden vuoden takaiseen kyselyyn verrattuna lohiruokien suosio on kasvattanut selkeästi suosiotaan. Myös kasvisruokien suosio näkyy edelleen, sillä ne pysyttelevät tiiviisti kymmenen suosikin listalla.
– Pitkään suosittujen pitsan ja tortillojen suosio on laskenut ja kotiruoan suosio on kasvanut. Pizzaa ja tortilloja mahdollisesti tehdään nykyään enemmän kotosalla, jonka takia kotiruoan suosio on noussut niiden ohitse. Asiakkaamme arvostavat hyvää kotiruokaa, pohtii Fazer Food Services Suomen gastronomia- ja tuotekehitysjohtaja Marianne Nordblom.
Lohen lisäksi Kievin kana on lähtenyt nousuun ja havittelee nyt palkintosijoja.
– Kievin kana on tällä hetkellä niin suosittu opiskelijoiden keskuudessa, että opiskelijoilla on somessa jopa ”oispa kievin kanaa” -sivut, Nordblom toteaa.
Suomalaisten lempilounasruoat 2019 TOP 10
1. Lohi
2. Lihapullat ja perunamuusi
3. Paistetut muikut
4. Kievin kana
5. Lasagne
6. Kalakeitto
7. Kasvis- ja vegaaniruoat
8. Tortillat
9. Pinaattiletut
10. Pizza
Lähde: Fazer
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan