Yksi ainesosa, joka tekee munakokkelista täydellisen mehevää – oletko jo kokeillut?

Japanilainen munakas Okonomyaki 8:15 Japanilainen munakas Okonomyaki
Poimi videolta talteen japanilaisen munakkaan resepti.

Kermaisen ja nopeasti valmistuvan munkokkelin salaisuus piilee munamassan joukkoon lisätyssä suurusteessa. 

Ruokasivusto Food52 listasi ylös joukon kaikkien aikojen suosituimpia kananmunareseptejään, ja yksi niistä on maaginen 15 sekunnin munakokkeli. Kokeiltuasi tätä reseptiä ymmärrät, miksi juuri tämä versio tutusta aamupalatuotteesta on noussut suosituimpien reseptien joukkoon.

Ole tarkkana kypsennysajan kanssa!

Uskomattoman kermaisen ja ilmavan munakokkelin salaisuus piilee suurustamisessa, reseptin alun perin julkaisseella Lady and Pups -sivustolla kerrotaan. 

Lisäämällä kananmunien joukkoon suurustetta, vesi sitoutuu kananmunien proteiineihin eikä karkaa pannuun. Lopputulos on siis taatusti mehevä.

Suurustamisen lisäksi tämän munakokkelin juju piilee siinä, että munakokkelia kypsennetään ainoastaan 15 sekuntia – ei yhtään kauempaa. Mehevä ja taatusti kielen mukanaan vievä kokkeli on siis edessäsi nopeammin kuin uskotkaan.

Kermainen munakokkeli 15 sekunnissa (1 annos)

3 isoa kananmunaa
1,5 rkl täysmaitoa (1/2 rkl per kananmuna)
2 1/4 tl perunajauhoa (3/4 tl per kananmuna)
3 rkl voita (1 rkl per kananmuna)
suolaa 

Riko kananmunat kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa keskenään maito ja perunajauhot. Lisää maito-perunajauhoseos kananmunien joukkoon koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla. Kuumenna pinnoitettu pannu kuumaksi. Lisää pannulle voi (voin tulisi alkaa ”kihistä” saman tien). Odota, kunnes voi on sulanut, mutta varo, ettei se pääse ruskistumaan. Lisää kananmunaseos pannuun. Odota kolme sekuntia, ennen kuin kosket munamassaan lastalla.

Siirrä pannu levyltä ja ryhdy sekoittamaan kokkelia. Sekoita kokkelia lastalla noin 12 sekunnin ajan. Tässä ajassa kananmunien olisi pitänyt imeä voi itseensä, mutta jäädä silti rakenteeltaan pehmeäksi.

Siirrä valmis kokkeli nopeasti lautaselle.

Jos kaipaat kypsentää munakokkelia, jatka sekoittamista vielä noin viiden sekunnin ajan ennen lautaselle siirtämistä.

Lähteet: Food52, Lady and Pups 

Katso videolta kätevä niksi kananmunien paistamiseen.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.