Pizzabuumi vain kiihtyy, mutta parhaista täytteistä suomalaiset ovat edelleen eri mieltä. Esimerkiksi ananas jakaa pizzanpaistajien mielipiteet vahvasti alueittain. Nduja-salamista on sen sijaan tullut suomalaisten uusi suosikki.
Suomalaisten innostuksesta pizzojen valmistamiseen omassa kotikeittiössä on supistu jo muutaman vuoden ajan.
Koronapandemian aikana suomalaisten kiinnostus ylipäätään leipomista kohtaan kasvoi ja samalla levisi myös ”pizzabuumi”. MTV Uutisten Makuja.fi-ruokasivuilla kirjoitettiin viime vuoden lopulla, miten sekä K- että S-ruokakaupoissa buumi on havaittu muun muassa pizzajauhojen menekin kovana kasvuna.
K-ryhmä kertoo myös tuoreessa tiedotteessaan, että innostus ei ole missään nimessä laantumassa, vaan tällä hetkellä myydyimmät pizzajauhot ovat juurikin aitoja, italialaisia "00-jauhoja". Keskon omien brändien myyntijohtaja Tuuli Luoma kertoo tiedotteessa, että vaikka pizzaa tehdään itse ympäri Suomen, edelläkävijä- ja samalla suurkuluttajaryhmä keskittyy kaupunkeihin.
K-ryhmän myyntidata paljastaa, että suosikkitäytteissä löytyy kuitenkin alueellisia eroja.
Lue myös: Aprillipilalta vaikuttanut pakastepizza tulikin myyntiin ihan oikeasti: "En osaa päättää, onko tämä nerokasta vai rikos ihmiskuntaa vastaan"
Kuuluuko ananas pizzaan?
K-ryhmä analysoi myyntidataansa viimeisen 12 kuukauden ajalta ja tarkasteli sellaisia ostoskoreja, joissa oltiin ostettu kerralla pizzanvalmistukseen soveltuvia jauhoja, tomaattikastiketta ja juustoa.

