Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tässä on ylivoimaisesti paras tapa lämmittää pizza

1:00Vähähiilihydraattinen pizza! Näin helposti valmistuu Katin ketopizza
Julkaistu 15.01.2022 17:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Insider-sivustolla selvitettiin parhaita tapoja pizzapalojen uudelleenlämmittämiseen. Erityisesti yhtä tapaa suosittelemme mekin.

Videolla: Testaa myös Katin ketopizza!

Tapoja pizzan uudelleenlämmittämiseen löytyy monenlaisia aina mikrokuumennuksesta paistinpannutekniikkaan. Ylijäänyt pizzapala muuttuu jääkaappisäilytyksessä usein lötköksi ja kostuneeksi, joten miten sen saisi jälleen tuoreenveroiseksi? Insider-sivustolla selvitettiin parhaat tavat pizzan uudelleenlämmittämiseen.

Ensinnäkin on syytä kiinnittää huomiota pizzan säilytystapaan jääkaapissa. Koko pizzalaatikkoa ei missään nimessä kannata jääkaappiin tunkea, vaan pizzapalat voi kääräistä esimerkiksi folioon.

– Kääräisen aina ylijääneet pizzat folioon, koska laatikko vie liikaa tilaa. Pizzaa uudelleenlämmittäessä avaan hieman foliokäärettä ja laitan palat kuumaan uuniin hetkeksi. Aikaa säästyy, kun ei tule tiskejä, reseptien kehittelijä ja ruokatoimittaja Sara Tane toteaa.

Mutta mikä tapa on se kaikkein paras pizzan uudelleenlämmitykseen? Tässä Insider-sivuston suosittelmat tekniikat.

Tapa 1: Uunissa pizzakivellä 

Kun pizzaa säilyttää kylmässä jääkaapissa, pohjan sisältämät tärkkelykset kovettuvat, samaan tapaan kuin käy, jos leipää säilyttää jääkaapissa. Siksi pizza kannattaa uudelleenlämmittää uunissa. Mikrossa kuumentaminen voi olla liian iso shokki tärkkelyksille ja lopputuloksesta tulee sitkeä.

Laita uuni lämpenemään vähintään 250 asteeseen ja laita pizzakivi tai pelti uuniin. Kuumenna pizzapaloja 3-4 minuuttia pizzakivellä, kunnes juusto on sulanut ja pizzapohja hieman rapsakoitunut. Nauti sellaisenaan tai lisää paiston jälkeen uusia täytteitä, kuten tuoretta basilikaa, chilihiutaleita ja parmesaanijuustoa.

Tapa 2: Airfryer -keittimessä – nopein ja paras tapa!

Airfryer -kiertoilmakypsennyslaitteet ovat yleistyneet myös suomalaisten keittiöissä. Laitteella on tavalliseen uuniin verrattuna yksi etu: se kuumenee huomattavasti nopeammin pienemmällä määrällä sähköä. Pizzapalojen lämmittäminen täydellisiksi onnistuu siis kiireessäkin.

Airfryer on loistava vaihtoehto, jos aiot lämmittää vain muutaman pizzapalan. Laite lämmittää paloista lähes tuoreenveroisia. Testasimme myös itse menetelmää ja totta se on: kiertoilmakypsentimellä lopputulos on täydellinen ja kuumenus lähes yhtä nopeaa kuin mikrossa.

Lue myös: Omistatko airfryer-keittimen? Älä missään nimessä tee näitä virheitä, kun valmistat ruokaa

Tapa 3: Paistinpannulla

Pizzapalojen uudelleenlämmittäminen onnistuu myös paistinpannulla. Pannu ei saa olla liian kuuma, joten liesi kannattaa pitää keskilämmöllä. Kuumenna pizzapaloja, kunnes pohjan reunat saavat hieman väriä, eli noin 2–3 minuuttia. Lisää sitten ½ teelusikallista vettä pannulle ja peitä pannu kannella 30–60 sekunniksi. Näin vesi höyryää pannulla ja kuumentaa pizzapalat uudenveroisiksi.

Lue myös: Philipin nokkela pakasteranskalaisniksi – tätä ei moni ole tajunnut tehdä pussille: "Olen vaikuttunut" 

Lähde: Insider

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran helmikuussa 2021.

Lisää aiheesta:

Jäikö pizzaa yli? Tässä on nopein ja paras tapa lämmittää se uudelleenTässä on ehdottomasti paras tapa lämmittää pizza – testasimme, ja totta se on!Älä käytä mikroa pizzan uudelleenlämmittämiseen – tässä yksinkertainen syyUnohda mikrotus! Tällä niksillä teet edellispäivän pizzasta jälleen kuin tuoretta – tarvitset vain kaksi tippaa vettä5 tuttua ruokaa: Älä lämmitä mikrossa!5 tuttua ruokaa: Älä lämmitä näitä mikrossa!
PizzaRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 26.9.07:45
    Ruoka

    Pizzaperjantain vinkki: Säästät rahaa helposti!

  • 5.9.14:45
    Kasvisruoka

    Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"

  • 14.8.17:31
    Ruoka

    Pizzan haastajasta tuli hitti: "Voidaan puhua jo ilmiöstä"

  • 12.6.07:44
    Ruoka

    Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto Mikkola

  • 3.6.08:40
    Ravintolat

    Kotipizzaan muutoksia: Tuttu pizza katoaa listoilta