Tässä on ylivoimaisesti paras tapa lämmittää pizza

Vähähiilihydraattinen pizza! Näin helposti valmistuu Katin ketopizza 1:00 Vähähiilihydraattinen pizza! Näin helposti valmistuu Katin ketopizza

Insider-sivustolla selvitettiin parhaita tapoja pizzapalojen uudelleenlämmittämiseen. Erityisesti yhtä tapaa suosittelemme mekin.

Videolla: Testaa myös Katin ketopizza!

Tapoja pizzan uudelleenlämmittämiseen löytyy monenlaisia aina mikrokuumennuksesta paistinpannutekniikkaan. Ylijäänyt pizzapala muuttuu jääkaappisäilytyksessä usein lötköksi ja kostuneeksi, joten miten sen saisi jälleen tuoreenveroiseksi? Insider-sivustolla selvitettiin parhaat tavat pizzan uudelleenlämmittämiseen.

Ensinnäkin on syytä kiinnittää huomiota pizzan säilytystapaan jääkaapissa. Koko pizzalaatikkoa ei missään nimessä kannata jääkaappiin tunkea, vaan pizzapalat voi kääräistä esimerkiksi folioon.

– Kääräisen aina ylijääneet pizzat folioon, koska laatikko vie liikaa tilaa. Pizzaa uudelleenlämmittäessä avaan hieman foliokäärettä ja laitan palat kuumaan uuniin hetkeksi. Aikaa säästyy, kun ei tule tiskejä, reseptien kehittelijä ja ruokatoimittaja Sara Tane toteaa.

Mutta mikä tapa on se kaikkein paras pizzan uudelleenlämmitykseen? Tässä Insider-sivuston suosittelmat tekniikat.

Tapa 1: Uunissa pizzakivellä 

Kun pizzaa säilyttää kylmässä jääkaapissa, pohjan sisältämät tärkkelykset kovettuvat, samaan tapaan kuin käy, jos leipää säilyttää jääkaapissa. Siksi pizza kannattaa uudelleenlämmittää uunissa. Mikrossa kuumentaminen voi olla liian iso shokki tärkkelyksille ja lopputuloksesta tulee sitkeä.

Laita uuni lämpenemään vähintään 250 asteeseen ja laita pizzakivi tai pelti uuniin. Kuumenna pizzapaloja 3-4 minuuttia pizzakivellä, kunnes juusto on sulanut ja pizzapohja hieman rapsakoitunut. Nauti sellaisenaan tai lisää paiston jälkeen uusia täytteitä, kuten tuoretta basilikaa, chilihiutaleita ja parmesaanijuustoa.

Tapa 2: Airfryer -keittimessä nopein ja paras tapa!

Airfryer -kiertoilmakypsennyslaitteet ovat yleistyneet myös suomalaisten keittiöissä. Laitteella on tavalliseen uuniin verrattuna yksi etu: se kuumenee huomattavasti nopeammin pienemmällä määrällä sähköä. Pizzapalojen lämmittäminen täydellisiksi onnistuu siis kiireessäkin.

Airfryer on loistava vaihtoehto, jos aiot lämmittää vain muutaman pizzapalan. Laite lämmittää paloista lähes tuoreenveroisia. Testasimme myös itse menetelmää ja totta se on: kiertoilmakypsentimellä lopputulos on täydellinen ja kuumenus lähes yhtä nopeaa kuin mikrossa.

Tapa 3: Paistinpannulla

Pizzapalojen uudelleenlämmittäminen onnistuu myös paistinpannulla. Pannu ei saa olla liian kuuma, joten liesi kannattaa pitää keskilämmöllä. Kuumenna pizzapaloja, kunnes pohjan reunat saavat hieman väriä, eli noin 2–3 minuuttia. Lisää sitten ½ teelusikallista vettä pannulle ja peitä pannu kannella 30–60 sekunniksi. Näin vesi höyryää pannulla ja kuumentaa pizzapalat uudenveroisiksi.

Lähde: Insider

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran helmikuussa 2021.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!