Perulaisen keittiön herkut ovat viime vuosien aikana nousseet lähes tuntemattomuudesta maailmanlaajuiseksi trendiruoaksi. Perulaisen huippukokin mukaan suosio selittyy kolmella yksinkertaisella syyllä.
Chilejä, kalaa ja tuhteja keittoja. Perulaisen keittiön monipuolinen tarjonta on tällä hetkellä maailmalla todellista trendiruokaa. Makuja.fi kysyi perulaisen keittiön todelliselta ikonilta, Diego Muñozilta, mistä maailmanlaajuinen suosio oikein kumpuaa.
– Ihmiset ovat ryhtyneet olemaan yhä enemmän ylpeitä omasta kulttuuristaan ja ruoastaan. Vielä 50 vuotta sitten perulaiset häpesivät kulttuuriaan, Muñoz kertoo.
Kun huippukokki aloitteli uraansa 2000-luvun alussa, Perun pääkaupungissa Limassa ei miehen mukaan ollut lainkaan perulaisia ravintoloita, vaan ravintolatarjonta keskittyi täysin muiden maiden antimiin. Viime vuosikymmenen aikana asennemuutos omaa ruokakulttuuria kohtaan onkin ollut valtaisa.



