Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maailmalla hehkutetaan suomalaista ruokakulttuuria – keittiömestari: "Kiinnostus ei ole koskaan ollut näin suurta"

7:27Miltä Suomen ruokakulttuuri näyttää tänäpäivänä?
Julkaistu 16.09.2018 14:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Suomalainen ruoka- ja ravintolakulttuuri elää tällä hetkellä kukoistuskauttaan. Sekä turisteja että kansainvälisiä medioita kiinnostaa, millainen ruokakulttuuri meiltä Pohjolasta oikein löytyy. 

Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin ammattilaisten voimin, miltä suomalainen ruokakulttuuri tänä päivänä oikein näyttää.

Ravintola Nokan keittiömestari Ari Ruohon mukaan suomalainen ruokakulttuuri on tällä hetkellä vahvassa nosteessa maailmalla. Kiinnostus ruokakulttuuriamme ja ravintoloitamme kohtaan näkyy sekä asiakasmäärissä että kansainvälisenä mediahuomiona.

Tällä viikolla esimerkiksi uutiskanava CNN hehkutti Suomea tämän hetken kuumimpana ruokakohteena, jonka eloisa, kekseliäs ja tuore ruokakulttuuri on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

– En ole koskaan tehnyt niin paljoa ulkomaalaisia lehtijuttuja kuin nyt. Suomalainen ruoka kiinnostaa todella paljon. Kiinnostus ei ole koskaan ollut näin suurta, Ruoho toteaa ja lisää vastikään saksalaisen televisiokanavan vierailleen ravintola Nokassa.

Ruokakulttuurissamme kiinnostavat kaikki

Suomeen tullaan Ruohon mukaan etsimään jotain, mitä ei vaikkapa Oslosta tai Kööpenhaminasta löydy. Jotain uutta ja ainutlaatuista – juuri sitä suomalaisten omaa juttua. 

– Ihmiset eivät tiedä mitä suomalainen ruokakulttuuri on. He haluavat tietää mitä me teemme ja miltä ruokamme maistuu. Kaikki, ihan perusasiatkin kiinnostavat, Ruoho kertoo.


ari ruohoKeittiömestari Ari Ruoho luottaa suomalaisiin raaka-aineisiin.MTV

Suomalaisen ruokakulttuurin kiinnostavuus ja kasvanut ravintolatarjonta kulkevat käsikädessä. Maaliskuussa Ari Ruoho kertoi Makuja.fi-sivustolle suomalaisen ravintolakulttuurin elävän tällä hetkellä vahvaa kukoistuskauttaan.

Kansainvälistyminen ja kasvaneet turistimäärät ovat tuoneet ravintolakulttuuriin eloa ja kasvattaneet laadukkaiden ravintoloiden määrää Suomessa.

Lisää aiheesta:

Suomalaisessa ruoassa on yksi selvä myyntivaltti – positiivinen yllätys turisteilleAsia, jota et ehkä ole tullut ajatelleeksi sushista – ruokakulttuurin professori kertoo, mitä on nykypäivän "suomalainen ruoka"Jyrki Sukula kertoo, miksi ravintoloita menee Suomessa nurin – tämä saa ulkomailla asuvan kokin huokailemaan HelsingissäPitkän linjan keittiöpäällikkö hehkuttaa Suomen ravintolatarjontaa: "Parempi kuin koskaan ennen"Tämän hetken trendikkäimmän ruoan salaisuus piilee yksinkertaisuudessa: "Se on kuin taikuutta"Ravintolaoppaan päätoimittaja hehkuttaa suomalaisravintoloita: Yksi selkeä etu Ruotsiin ja Tanskaan verrattuna
RavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • 31.10.15:05
    Huijaukset

    Poliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta

  • 30.10.13:38
    Verot

    Pizzerioista ja kebabravintoloista löytyi 11 miljoonaa maksamattomia veroja

  • 30.10.11:26
    Ruoka

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin