Maailmalla hehkutetaan suomalaista ruokakulttuuria – keittiömestari: "Kiinnostus ei ole koskaan ollut näin suurta"

Miltä Suomen ruokakulttuuri näyttää tänäpäivänä? 7:27 Miltä Suomen ruokakulttuuri näyttää tänäpäivänä?

Suomalainen ruoka- ja ravintolakulttuuri elää tällä hetkellä kukoistuskauttaan. Sekä turisteja että kansainvälisiä medioita kiinnostaa, millainen ruokakulttuuri meiltä Pohjolasta oikein löytyy. 

Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin ammattilaisten voimin, miltä suomalainen ruokakulttuuri tänä päivänä oikein näyttää.

Ravintola Nokan keittiömestari Ari Ruohon mukaan suomalainen ruokakulttuuri on tällä hetkellä vahvassa nosteessa maailmalla. Kiinnostus ruokakulttuuriamme ja ravintoloitamme kohtaan näkyy sekä asiakasmäärissä että kansainvälisenä mediahuomiona.

Tällä viikolla esimerkiksi uutiskanava CNN hehkutti Suomea tämän hetken kuumimpana ruokakohteena, jonka eloisa, kekseliäs ja tuore ruokakulttuuri on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

– En ole koskaan tehnyt niin paljoa ulkomaalaisia lehtijuttuja kuin nyt. Suomalainen ruoka kiinnostaa todella paljon. Kiinnostus ei ole koskaan ollut näin suurta, Ruoho toteaa ja lisää vastikään saksalaisen televisiokanavan vierailleen ravintola Nokassa.

Ruokakulttuurissamme kiinnostavat kaikki

Suomeen tullaan Ruohon mukaan etsimään jotain, mitä ei vaikkapa Oslosta tai Kööpenhaminasta löydy. Jotain uutta ja ainutlaatuista – juuri sitä suomalaisten omaa juttua. 

– Ihmiset eivät tiedä mitä suomalainen ruokakulttuuri on. He haluavat tietää mitä me teemme ja miltä ruokamme maistuu. Kaikki, ihan perusasiatkin kiinnostavat, Ruoho kertoo.

Suomalaisen ruokakulttuurin kiinnostavuus ja kasvanut ravintolatarjonta kulkevat käsikädessä. Maaliskuussa Ari Ruoho kertoi Makuja.fi-sivustolle suomalaisen ravintolakulttuurin elävän tällä hetkellä vahvaa kukoistuskauttaan.

Kansainvälistyminen ja kasvaneet turistimäärät ovat tuoneet ravintolakulttuuriin eloa ja kasvattaneet laadukkaiden ravintoloiden määrää Suomessa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat