Maailman arvostetuimpien huippukokkien joukkoon kuuluvan Diego Muñozin mukaan huippuravintoloita yhdistää intohimo, kuri ja hauskanpito.
Perulainen ruokakulttuuri on nostanut maailmanlaajuisesti suosiotaan, ja se on suurelta osin huippukokki Diego Muñozin ansiota. Muun muassa maailman parhaaksi valitussa ravintolassa, El Bullissa, työskennelleen miehen suurtekona perulaista ruokakulttuuria kohtaan pidetään Astrid y Gaston nostaminen maailman 50 parhaan ravintolan joukkoon listan sijalle 14.
Nyt lukuisia eri maita ja maanosia kierrellyt mies on taas tien päällä keräämässä tietotaitoa oman ravintolan avaamista varten. Muutamaksi päiväksi Helsinkiin piipahtanut mies jatkaa sunnuntaina matkaansa Kööpenhaminaan ja siitä edelleen Moskovaan. Tämänkertainen reissu käsittää kaiken kaikkiaan 11 erilaista keittiötä. Makuja.fi pääsi jututtamaan miestä hänen urastaan ja tulevaisuuden suunnitelmistaan.
Maukkaampaa, hauskempaa ja suunnitelmallisempaa
Toisin kuin monen muun kokin kohdalla, 39-vuotias Muñoz ei päätynyt ruoan pariin perheensä kannustamana, vaan täysin intuition johdattelemana.
– Emme käyneet lapsena ravintoloissa eikä isoäitini tehnyt ruokaa joka viikonloppu, ei mitään sellaista. Se oli todella henkilökohtainen tunne, jotenkin luonnollista, Muñoz kertoo.
Kun mieheltä kysyy milloin hän päätti kokin urasta, vastaus tulee nopeasti. Vuonna 1998. Kyseisenä vuonna mies opiskeli yliopistossa ja pohti kuumeisesti, mitä hän haluaisi tehdä ollakseen onnellinen. Ystävän innoittamana ranskalaiseen kokkikouluun päätynyt mies vakuuttui päätöksestään nähtyään kokkien intohimon työtään kohtaan.

