Tämä ruokakulttuuri hurmaa ympäri maailman – Suomi ei edes mahtunut listalle

0:57 Näin tuunaat pakastepizzan

Minnesotan yliopiston tutkimus osoittaa, että pizza ja pasta ovat todellakin valloittaneet ihmisten sydämet ympäri maailman. Suosituin ruokakulttuuri koko maailmassa näyttää nimittäin olevan italialainen.

Videolla vinkataan, miten tuunata pakastepizza entistä herkullisemmaksi!

Yhdysvaltalaisen ekonomistin Joel Waldfogelin tutkimus osoittaa, että italialaisella ruoalla on ollut suurin vaikutus siihen, miten ihmiset maailmanlaajuisesti syövät ulkona.

Tutkimuksessa käytettiin Euromonitor-markkinatutkimuslaitoksen ja TripAdvisor-matkailusivuston keräämää dataa ihmisten ruokailutottumuksista ravintoloissa syödessään.

Suomalainen keittiö ei mahtunut listaukseen

Kenties pizzan maailmanlaajuisesta suosiosta johtuen italialainen keittiö osoittautui tutkimuksessa kaikista suosituimmaksi ruokakulttuuriksi. Italialaisen ruoan jälkeen suosituimpia olivat kiinalainen, japanilainen, intialainen ja ranskalainen ruoka. Suomalainen keittiö ei 44 ruokakulttuurin listaukseen mahtunut.

Waldfogel pystyi keräämään luotettavaa dataa 17:sta eri maasta. Näistä kuudessa italialainen keittiö oli kolmen suosituimman ruokakulttuurin joukossa. Vain Etelä-Koreassa italialainen ruoka oli pudonnut neljänneksi suosituimmaksi.

Tutkimus ilmestyi The National Bureau of Economic Research -julkaisussa. Sen tulokset ovat yhteneväisiä aiemman laajan kansainvälisen kyselyn kanssa, jossa pizza ja pasta osoittautuivat suosituimmiksi ruoiksi. Kyselyssä Suomi sai tyytyä toiseksi viimeiseen sijaan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja