Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Italialainen paljastaa simppelin niksin täydelliseen pizzaan: Teetkö itse näin?

Täydellinen pizza ei vaadi sen kummempia täytteitä!
Täydellinen pizza ei vaadi sen kummempia täytteitä!Shutterstock
Julkaistu 01.05.2017 17:03

MTV LIFESTYLE

Hyvä pizzapohja, maistuva tomaattikastike ja laadukas juusto – mitään muuta ei täydelliseen pizzaan tarvita, paljastavat italialaiset.

Italiassa suosittua Tangibili Emozioni-matkablogia pitävä, hyvää ruokaa rakastava Barbara Perrone paljastaa, miten täydellinen pizza syntyy italialaiseen tapaan.

Perronen mukaan pizzataikinaa ei ole välttämätöntä kohottaa päiväkausia, kuten jotkut pizza-ammattilaiset tekevät.

–  Meillä on usein pizzapäivä lauantaina. Silloin teen pizzataikinan yleensä valmiiksi aamupäivällä ja pizza syödään illalla, Perrone kertoo.

Simppeli niksi: Esipaista pohjaa tomaattikastikkeen kanssa

Pizzan valmistusprosessi on yksinkertainen: kun pizzapohja on kaulittu, sen päälle levitetään itse haudutettua tomaattikastiketta. Nyt seuraa tärkeä valmistusvaihe: pohja nimittäin laitetaan kastikkeen kera hetkeksi uuniin esipaistumaan, ennen kuin siihen laitetaan juustoa. Lopuksi pizzan päälle lisätään vielä mozzarellaa ja annetaan pizzan kypsyä loppuun uunissa.

– Mitään muuta ei täydelliseen pizzaan tarvita, Perrone lupaa.

Jos täytteitä haluaa kuitenkin tähän margherita-pizzaan vielä lisätä, voi kypsennyksen jälkeen pizzan päälle laittaa esimerkiksi ilmakuivattua kinkkua, Perrone vinkkaa. Kinkkua ei kuitenkaan missään nimessä laiteta uuniin.

Aina italialaisetkaan eivät kuitenkaan jaksa valmistaa pizzaansa itse: pakastepizzoille löytyy nimittäin kysyntää myös Italiassa ja Perrone kertoo itsekin nauttivansa niitä silloin tällöin.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Suomalaiset sujauttavat pizzaansa yhden ainesosan, jota ei kannattaisi laittaa: "Tärkeintä on välttää…"Suomalaiset sujauttavat pizzaansa ainesosan, jota siihen ei kannattaisi laittaa: "Tärkeintä on välttää…"Pizzamestari Luca Platania: Tämä on kaikista tärkeintä, kun paistat pizzaa kotiuunissaKatjan uunipeltikikka ja pizzapohjan sekä tomaattikastikkeen paras valmistustapa – onko tässä salaisuus täydelliseen pizzaan?Helsinkiläispizzeria valittiin Pohjois-Euroopan parhaaksi – voitokas pizzamestari paljastaa: Näin teet täydellistä pizzaa kotioloissaItalialaiset ihmettelevät suomalaisten ylistämää pastareseptiä: ”Oletteko tosissanne?”
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 07:58
    Ravintolat

    Kozeen Shiwanin ravintolan varauskalenterissa tapahtuu kummia – Yle: Yllätysavautuminen

  • Eilen17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • Eilen10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • Eilen07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • ke17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen