Italialainen paljastaa simppelin niksin täydelliseen pizzaan: Teetkö itse näin?

pizza
Täydellinen pizza ei vaadi sen kummempia täytteitä! Shutterstock

Hyvä pizzapohja, maistuva tomaattikastike ja laadukas juusto – mitään muuta ei täydelliseen pizzaan tarvita, paljastavat italialaiset.

Italiassa suosittua Tangibili Emozioni-matkablogia pitävä, hyvää ruokaa rakastava Barbara Perrone paljastaa, miten täydellinen pizza syntyy italialaiseen tapaan.

Perronen mukaan pizzataikinaa ei ole välttämätöntä kohottaa päiväkausia, kuten jotkut pizza-ammattilaiset tekevät.

–  Meillä on usein pizzapäivä lauantaina. Silloin teen pizzataikinan yleensä valmiiksi aamupäivällä ja pizza syödään illalla, Perrone kertoo.

Simppeli niksi: Esipaista pohjaa tomaattikastikkeen kanssa

Pizzan valmistusprosessi on yksinkertainen: kun pizzapohja on kaulittu, sen päälle levitetään itse haudutettua tomaattikastiketta. Nyt seuraa tärkeä valmistusvaihe: pohja nimittäin laitetaan kastikkeen kera hetkeksi uuniin esipaistumaan, ennen kuin siihen laitetaan juustoa. Lopuksi pizzan päälle lisätään vielä mozzarellaa ja annetaan pizzan kypsyä loppuun uunissa.

– Mitään muuta ei täydelliseen pizzaan tarvita, Perrone lupaa.

Jos täytteitä haluaa kuitenkin tähän margherita-pizzaan vielä lisätä, voi kypsennyksen jälkeen pizzan päälle laittaa esimerkiksi ilmakuivattua kinkkua, Perrone vinkkaa. Kinkkua ei kuitenkaan missään nimessä laiteta uuniin.

Aina italialaisetkaan eivät kuitenkaan jaksa valmistaa pizzaansa itse: pakastepizzoille löytyy nimittäin kysyntää myös Italiassa ja Perrone kertoo itsekin nauttivansa niitä silloin tällöin.

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja