Mainos

Italialainen paljastaa simppelin niksin täydelliseen pizzaan: Teetkö itse näin?

Hyvä pizzapohja, maistuva tomaattikastike ja laadukas juusto – mitään muuta ei täydelliseen pizzaan tarvita, paljastavat italialaiset.

Italiassa suosittua Tangibili Emozioni-matkablogia pitävä, hyvää ruokaa rakastava Barbara Perrone paljastaa, miten täydellinen pizza syntyy italialaiseen tapaan.

Perronen mukaan pizzataikinaa ei ole välttämätöntä kohottaa päiväkausia, kuten jotkut pizza-ammattilaiset tekevät.

–  Meillä on usein pizzapäivä lauantaina. Silloin teen pizzataikinan yleensä valmiiksi aamupäivällä ja pizza syödään illalla, Perrone kertoo.

Simppeli niksi: Esipaista pohjaa tomaattikastikkeen kanssa

Pizzan valmistusprosessi on yksinkertainen: kun pizzapohja on kaulittu, sen päälle levitetään itse haudutettua tomaattikastiketta. Nyt seuraa tärkeä valmistusvaihe: pohja nimittäin laitetaan kastikkeen kera hetkeksi uuniin esipaistumaan, ennen kuin siihen laitetaan juustoa. Lopuksi pizzan päälle lisätään vielä mozzarellaa ja annetaan pizzan kypsyä loppuun uunissa.

– Mitään muuta ei täydelliseen pizzaan tarvita, Perrone lupaa.

Jos täytteitä haluaa kuitenkin tähän margherita-pizzaan vielä lisätä, voi kypsennyksen jälkeen pizzan päälle laittaa esimerkiksi ilmakuivattua kinkkua, Perrone vinkkaa. Kinkkua ei kuitenkaan missään nimessä laiteta uuniin.

Aina italialaisetkaan eivät kuitenkaan jaksa valmistaa pizzaansa itse: pakastepizzoille löytyy nimittäin kysyntää myös Italiassa ja Perrone kertoo itsekin nauttivansa niitä silloin tällöin.

***

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja