Taivaallinen suklaakakku, jonka valmistamiseen ei tarvita edes uunia: Muistatko vielä tämän vanhanajan klassikon?

katselukopio_rex_kakku_2_D8S3330-Edit
Rex-kakku keksittiin alun perin jo 1950-luvulla. Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Suussa sulava, alun perin 1950-luvulla keksitty suklaakakku, Rex-kakku, maistuu vielä tänäkin päivänä suomalaisille.

Muistatko sinä vielä suklaisen Rex-kakun? Alun perin Ruotsista Suomeen rantautunut kakku sai nimensä nelikulmaisista Rex-kekseistä. Keksejä kerrostetaan vuokaan yhdessä kookosrasvasta, suklaasta, sokerista ja munista tehdyn täytteen kanssa.

Kakku oli 1950-luvulla edistyksellinen ja moderni, sillä sen valmistamiseen ei tarvittu uunia. Rex-kakku tunnettiin myös nimellä radiokakku, sillä se muistutti monen mielestä 1950-luvun suosittua ASA-radiota.

Rex-kakun reseptin Makuja.fi:lle loihti vuonna 2017 Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen

– Rex-kakku on vanhanajan kakku, jota valmistettiin kun uunia ei ollut käytössä. Tämä kakku on riittoisaa, sillä se on makeaa ja pienikin pala riittää tarjottavaksi. Voit maustaa seosta makusi mukaan erilaisilla leivontamausteilla tai rouhituilla karamelleilla tai vaikka toffeella, Jaakonen vinkkasi tuolloin.

Kokeile Hellapoliisin reseptiä: Vanhanajan Rex-kakku

***

Testaa myös suosittu ja suklainen ihmepiirakka!

1:12

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja