Mahtava suklaakakku, jonka valmistamiseen ei tarvita uunia: Muistatko vielä vanhanajan klassikon?

katselukopio_rex_kakku_2_D8S3330-Edit
Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Suussa sulava 1950-luvulla keksitty suklaakakku, Rex-kakku, maistuu vielä tänäkin päivänä. 

Muistatko sinä vielä suklaisen Rex-kakun? Alun perin Ruotsista Suomeen rantautunut kakku sai nimensä nelikulmaisista Rex-kekseistä. Keksejä kerrostetaan vuokaan yhdessä kookosrasvasta, suklaasta, sokerista ja munista tehdyn täytteen kanssa.

Kakku oli 1950-luvulla edistyksellinen ja moderni, sillä sen valmistamiseen ei tarvita uunia. Rex-kakku tunnettiin myös nimellä radiokakku, sillä se muistutti monen mielestä 1950-luvun suosittua ASA-radiota.

Rex-kakun reseptin Makuja.fi:lle loihti Hellapoliisi Kati Jaakonen

– Rex-kakku on vanhanajan kakku, jota valmistettiin kun uunia ei ollut käytössä. Tämä kakku on riittoisaa, sillä se on makeaa ja pienikin pala riittää tarjottavaksi. Voit maustaa seosta makusi mukaan erilaisilla leivontamausteilla tai rouhituilla karamelleilla tai vaikka toffeella, Jaakonen vinkkaa.

Kokeile Hellapoliisin reseptiä!

Hellapoliisi

Rex-kakku on vanhanajan kakku, jota valmistettiin kun uunia ei ollut käytössä.Tämä kakku on riittoisaa, sillä se on makeaa ja pienikin pala riittää tarjottavaksi. Voit maustaa seosta makusi mukaan erilaisilla leivontamausteilla tai rouhituilla karamelleilla tai vaikka toffeella. Kokeile Hellapoliisin reseptiä!

250 g kookosrasvaa

200 g taloussuklaata

2 munaa

3 dl tomusokeria

1 tl kanelia

1 pkt kandisokerikeksejä

1 – 11/2 dl vahvaa kahvia juomana

Valmistusohje

Jäähdytä hetki.

Lisää munat sekoittaen.

Sekoita vielä joukkoon tomusokeri ja kaneli.

Sekoita tasaiseksi.

Vuoraa litran vetoinen pitkulainen leipävuoka leivinpaperilla pohjalta ja reunoilta.

Kääntele kandisokerikeksit vahvassa kahvijuomassa ja laita kerroksittain suklaatäytettä ja kostutettuja keksejä vuokaan.

Nosta jääkaappiin jähmettymään yön yli.

Kumoa ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Tarjoa!


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.