Suussa sulava 1950-luvulla keksitty suklaakakku, Rex-kakku, maistuu vielä tänäkin päivänä.
Muistatko sinä vielä suklaisen Rex-kakun? Alun perin Ruotsista Suomeen rantautunut kakku sai nimensä nelikulmaisista Rex-kekseistä. Keksejä kerrostetaan vuokaan yhdessä kookosrasvasta, suklaasta, sokerista ja munista tehdyn täytteen kanssa.
Kakku oli 1950-luvulla edistyksellinen ja moderni, sillä sen valmistamiseen ei tarvita uunia. Rex-kakku tunnettiin myös nimellä radiokakku, sillä se muistutti monen mielestä 1950-luvun suosittua ASA-radiota.
Rex-kakun reseptin Makuja.fi:lle loihti Hellapoliisi Kati Jaakonen.
– Rex-kakku on vanhanajan kakku, jota valmistettiin kun uunia ei ollut käytössä. Tämä kakku on riittoisaa, sillä se on makeaa ja pienikin pala riittää tarjottavaksi. Voit maustaa seosta makusi mukaan erilaisilla leivontamausteilla tai rouhituilla karamelleilla tai vaikka toffeella, Jaakonen vinkkaa.
Kokeile Hellapoliisin reseptiä!