Mistä tunnistaa laadukkaan jäätelön? Jäätelötehtaan Heikki paljastaa selkeät tunnusmerkit: Kurkista purkin pohjaan

Mistä tietää onko jäätelö laadukasta vai ei? Jäätelötehtaan Heikki paljastaa selkeät tunnusmerkit 1:22 Mistä tietää onko jäätelö laadukasta vai ei? Jäätelötehtaan Heikki paljastaa selkeät tunnusmerkit

Mistä tietää, että kaupassa myytävä jäätelö on oikeast laadukasta? Pyysimme jäätelöasiantuntijaa listaamaan selkeimmät tunnusmerkit.

Tunnistatko sinä laadukkaan jäätelön? Kolmen kaverin jäätelön Heikki Huotari paljastaa kolme laadukkaan jäätelön tunnusmerkkiä. 

– Ensimmäinen asia, joka kannattaa purkista katsoa on ainesosaluettelo - eli lukea sieltä, mistä se jäätelö on tehty. Yleensä mitä lyhyempi ainesosaluettelo on, niin se kielii myös siitä laadukkuudesta, Huotari neuvoo.

Myös raaka-aineiden järjestyksellä ainesosaluettelossa on väliä. Mitä aikaisemmin ainesosa on listalla mainittu, sitä enemmän tuotetta on jäätelössä.

– Toinen asia, mitä kannattaa katsoa on jäätelön paino. Jäätelöhän myydään aina litroissa, mutta paino kertoo siitä, kuinka paljon raaka-aineita on jäätelöön laitettu. Mitä suurempi paino, sen parempi, koska silloin jäätelössä on vähemmän ilmaa.

Kolmas asia on purkin pohja. Se voi paljastaa jäätelöstä yllättävän seikan.

Kolmen kaverin jäätelön Heikki Huotari kertoo videolla, mitä jäätelöpurkin pohja paljastaa jäätelön laadusta. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat