Suussa sulava lasagneresepti, joka vie klassikkoruoan aivan uudelle tasolle – täydellinen viikonlopun herkutteluun!

lasagne
Shutterstock

Makkaraa, mozzarellatikkuja ja runsaasti juustoa sisältävä lasagne on viikonlopun herkkuruokaa parhaimmillaan. Kokeile ja ihastu!

Nopeampi lasagne syntyy helposti yhdessä kattilassa. Katso resepti videolta.

Lasagne on yksi suosituimmista kotiruoista, eikä ihme. Sitä valmistuu kerrolla iso satsi ja ruoka vain paranee seuraavana päivänä lämmitettäessä. Jos tavallinen lasagne kyllästyttää, voit muuttaa sen helposti entistäkin maistuvammaksi ruoaksi, joka toimii erinomaisesti myös viikonlopun herkutteluruokana.

Tässä reseptissä lasagneen lisätään makkaraa ja mozzarellatikkuja, jotka tekevät ruoasta täydellisen herkutteluruoan, jota ei todellakaan voi kutsua tylsäksi. Tarjoamalla tätä ruokaa ystävillesi takaat sen, että jokainen vieras lähtee kotiin hymy huulilla ja vatsa täynnä.

Mozzarellatikkulasagne

2 rkl oliiviöljyä
250 g jauhelihaa
250 g makkaraa
suolaa ja pippuria
1 tlk valmista tomaattikastiketta
lasagnelevyjä
4 ½ dl mozzarellaraastetta
n. 60 kpl valmiita mozzarellatikkuja (pakaste)
raastettua parmesaania
tuoretta basilikaa


Kuumenna pannu ja lisää sille öljy. Ruskista pannulla jauheliha ja makkara. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä vuokaan jauheliha-makkaraseosta, tomaattikastiketta, lasagnelevyjä ja uudestaan kastiketta. Lisää vuokaan kaksi riviä mozzarellatikkuja. Lisää seuraavaksi viimeinen kerros lihaa, lasagnelevyjä ja tomaattikastiketta.

Asettele päälle loput mozzarellatikut ja ripottele viimeiseksi pinnalle mozzarellaraaste. Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kunnes vuoan pinta on ruskistunut. Ripottele valmiin vuoan pinnalle parmesaania ja basilikanlehtiä.

Lähde: Thrillist

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.