Nerokas tapa viettää pizzaperjantaita: Oletko kokeillut syntisen hyvää pizzadippiä?
Syntisen hyvä pizzadippi kruunaa viikonlopun. Tämä ruokalaji uudistaa perinteisen italialaisen leipäkiekon ja tyydyttää samalla täydellisesti pizzanhimon.
Pizzadippi valmistuu helposti. Ainekset pinotaan vuokaan ja uuni hoitaa loput. Dippi tarjoillaan tuoreen patongin kanssa. Se sopii mainiosti jaettavaksi naposteltavaksi esimerkiksi illanistujaisiin tai veden kielelle nostattavaksi alkupalaksi.
Täytteet dippiin voi valita maun mukaan. Dippi on herkullista myös sellaisenaan. Jos siis pähkäilet, kuka vieraista oli kasvissyöjä ja kuka ei pitänyt sienistä, voit jättää täytteet myös kokonaan väliin. Dipin kanssa voi halutessaan tarjota myös gluteenitonta leipää.
Pizzadippi
Ainekset:
200 g tuorejuustoa
1 dl ranskankermaa
2,5 dl parmesaaniraastetta
4,5 dl mozzarellaraastetta
2,5 dl pizzakastiketta
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
1 tl persiljaa
Maun mukaan pizzanpäällisiä, kuten pepperonisiivuja, sieniä tai paprikaa
Tarjoiluun tuoretta patonkia
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen
2. Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, ranskankerma, puolet parmesanista ja neljäsosa mozzarellasta.
3. Lisää yrtit. Sekoita, kunnes juustoseos on kuohkeaa
4. Levitä seos piirakkavuoan pohjalle ja valuta päälle tomaattikastike.
5. Sirottele päälle loput parmesaanit ja jäljellä oleva mozzarella.
6. Juuston päälle voit laittaa halutessasi vielä pizzatäytteitä, esimerkiksi salamia. Ripottele kaiken päälle oreganoa.
7. Paista vuokaa uunissa 20 minuuttia tai kunnes dippi kuplii.
8. Nauti dippi kastamalla siihen tuoreita patonginpaloja.
Lähde: CenterCutCook
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan