Nerokas tapa viettää pizzaperjantaita: Oletko kokeillut syntisen hyvää pizzadippiä?

shutterstock_318391943
Pizzadippi valmistuu helposti ja nopeasti uunissa. Shutterstock

Syntisen hyvä pizzadippi kruunaa viikonlopun. Tämä ruokalaji uudistaa perinteisen italialaisen leipäkiekon ja tyydyttää samalla täydellisesti pizzanhimon.

Pizzadippi valmistuu helposti. Ainekset pinotaan vuokaan ja uuni hoitaa loput. Dippi tarjoillaan tuoreen patongin kanssa. Se sopii mainiosti jaettavaksi naposteltavaksi esimerkiksi illanistujaisiin tai veden kielelle nostattavaksi alkupalaksi.

Täytteet dippiin voi valita maun mukaan. Dippi on herkullista myös sellaisenaan. Jos siis pähkäilet, kuka vieraista oli kasvissyöjä ja kuka ei pitänyt sienistä, voit jättää täytteet myös kokonaan väliin. Dipin kanssa voi halutessaan tarjota myös gluteenitonta leipää.

Pizzadippi

Ainekset:

200 g tuorejuustoa
1 dl ranskankermaa
2,5 dl parmesaaniraastetta
4,5 dl mozzarellaraastetta
2,5 dl pizzakastiketta
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
1 tl persiljaa

Maun mukaan pizzanpäällisiä, kuten pepperonisiivuja, sieniä tai paprikaa
Tarjoiluun tuoretta patonkia

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen
2. Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, ranskankerma, puolet parmesanista ja neljäsosa mozzarellasta.
3. Lisää yrtit. Sekoita, kunnes juustoseos on kuohkeaa
4. Levitä seos piirakkavuoan pohjalle ja valuta päälle tomaattikastike.
5. Sirottele päälle loput parmesaanit ja jäljellä oleva mozzarella.
6. Juuston päälle voit laittaa halutessasi vielä pizzatäytteitä, esimerkiksi salamia. Ripottele kaiken päälle oreganoa.
7. Paista vuokaa uunissa 20 minuuttia tai kunnes dippi kuplii.
8. Nauti dippi kastamalla siihen tuoreita patonginpaloja.

***

Tee pizzaa kuin ammattilainen 1:35

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.