Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tämä jumalainen nachopelti on kaikki, mitä tarvitset juuri nyt – tosi helppo valmistaa

Nachopelti valmistuu helposti.
Nachopelti valmistuu helposti. Shutterstock
Julkaistu 28.12.2019 18:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Nachopelti on viikonlopun helppoa mättöruokaa parhaimmillaan – jos vielä joulun jälkimainingeissa pystyt herkuttelemaan.

Nachopelti, nachovuoka, mättöpelti tai nachos supreme – rakkaalla mättöruoalla on monta hyvää nimeä.Nachopelti on täydellinen viikonloppuherkku, jossa yhdistyvät nerokkaalla tavalla pääruoka sekä suolaiset naposteltavat.

Lupa käyttää valmiskastikkeita 

Uunipellille kasattava nachoherkku on superhelppo valmistaa: tämä on ruokalaji, johon voit upottaa hyvällä omalla tunnolla myös valmiskastikkeita.

Klassinen nachopelti syntyy esimerkiksi nachoista, maustetusta jauhelihasta, tacokastikkeesta, kasviksista ja juustokastikkeesta tai juustosta – ehkä jopa molemmista. Nachopellin sisältöä voi tuunata kaikella, mitä jääkaapista löytyy – vain omat herkku-unelmat ovat rajana!

Helppo nachopelti jauhelihasta 

400 g jauhelihaa
1 dl vettä
1 pss tacomausteseosta
1 pussi nachoja
Kasviksia, kuten paprikaa, jalapenoja, sipulia ja maissia
1 purkki tacokastiketta/salsakastiketta
1 purkki juustokastiketta ja/tai juustoa raastettuna


1. Paista jauheliha pannulla. Lisää 1 dl vettä ja tacomausteseos. Sekoita ja anna hetken muhia.

2. Levitä leivinpaperilla vuoratun, reunallisen uunipellin päälle nachot. Voit myös käyttää uunivuokaa.

3. Kaada päälle maustettu jauheliha ja ripottele päälle haluamiasi kasviksia. Viimeistele nachovuoka tacokastikkeella, juustokaastikkeella ja/tai juustoraasteella.

4. Kypsennä nachopeltiä 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Syö sellaisenaan tai tarjoile lisäksi esimerkiksi salaattia, creme fraichea ja guacamolea.

***

Alla olevalla videolla Mitä tänään syötäisiin? -ohjelman versio nachovuoasta.

1:30Nachovuoka

Lisää aiheesta:

Boltsi-gnocchi -paistosMättöruokaa kisakatsomoon: Jumalainen nachopelti on kaikki, mitä tarvitset juuri nyt – tässä helpoin tapa tehdäSuussa sulava lasagneresepti, joka vie klassikkoruoan aivan uudelle tasolle – täydellinen viikonlopun herkutteluun!Nachopelti on täydellinen mättöherkku viikonloppuun – milloin teit viimeksi?Mättöruokien kuningas: Nyt on aika luoda jumalainen nachovuoka – niin helppoa ja hyvääTäydellistä krapularuokaa! Tätä reseptiä on pakko kokeilla
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:13
    Peruna

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • 10:29
    Marjat

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 07:46
    Ruokaniksit

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • Eilen17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen13:35
    Makkara

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?