Nachopelti on täydellinen mättöherkku viikonloppuun – milloin teit viimeksi?
Milloin sinä teit viimeksi syntisen hyvän nachovuoan?
Nachovuoka, nachopelti tai nachos supreme -nimellä kulkeva texmexateria on täydellinen viikonloppuherkku. Siinä yhdistyvät nerokkaalla tavalla pääruoka ja suolaiset herkut. Uunipellille kasattava nachoateria on superhelppo valmistaa, kun hyödyntää kaupan valmiskastikkeita.
Klassinen nachopelti syntyy esimerkiksi nachoista, maustetusta jauhelihasta, tacokastikkeesta, kasviksista ja juustokastikkeesta tai juustosta ehkä jopa molemmista. Nachopellin sisältöä voi tuunata kaikella, mitä jääkaapista löytyy – vain taivas ja omat herkku-unelmat ovat rajana!
Nachos supreme eli nachovuoka
1 pussi nachoja
400 g jauhelihaa
1 pss tacomausteseosta
1 dl vettä
1 purkki tacokastiketta/salsakastiketta
1 purkki juustokastiketta ja/tai juustoa raastettuna
jalapenoja, paprikaa, maissia tms
Paista jauheliha pannulla. Lisää 1 dl vettä ja tacomausteseos. Sekoita ja anna hetken muhia.
Levitä leivinpaperilla vuoratun, reunallisen uunipellin päälle nachot. Voit myös käyttää uunivuokaa. Kaada päälle maustettu jauheliha ja ripottele päälle haluamiasi kasviksia. Viimeistele nachovuoka tacokastikkeella, juustokaastikkeella ja/tai juustoraasteella.
Kypsennä nachopeltiä 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Syö sellaisenaan tai tarjoile lisäksi esimerkiksi salaattia, creme fraichea ja guacamolea.
***
Katso myös Mitä tänään syötäisiin? -ohjelman vinkki nachovuokaan:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan