Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nachopelti on täydellinen mättöherkku viikonloppuun – milloin teit viimeksi?

Shutterstock
Julkaistu 13.01.2018 17:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Milloin sinä teit viimeksi syntisen hyvän nachovuoan?

Nachovuoka, nachopelti tai nachos supreme -nimellä kulkeva texmexateria on täydellinen viikonloppuherkku. Siinä yhdistyvät nerokkaalla tavalla pääruoka ja suolaiset herkut. Uunipellille kasattava nachoateria on superhelppo valmistaa, kun hyödyntää kaupan valmiskastikkeita.

Klassinen nachopelti syntyy esimerkiksi nachoista, maustetusta jauhelihasta, tacokastikkeesta, kasviksista ja juustokastikkeesta tai juustosta  ehkä jopa molemmista. Nachopellin sisältöä voi tuunata kaikella, mitä jääkaapista löytyy – vain taivas ja omat herkku-unelmat ovat rajana!

Nachos supreme eli nachovuoka 

1 pussi nachoja
400 g jauhelihaa
1 pss tacomausteseosta
1 dl vettä
1 purkki tacokastiketta/salsakastiketta
1 purkki juustokastiketta ja/tai juustoa raastettuna
jalapenoja, paprikaa, maissia tms

Paista jauheliha pannulla. Lisää 1 dl vettä ja tacomausteseos. Sekoita ja anna hetken muhia.

Levitä leivinpaperilla vuoratun, reunallisen uunipellin päälle nachot. Voit myös käyttää uunivuokaa. Kaada päälle maustettu jauheliha ja ripottele päälle haluamiasi kasviksia. Viimeistele nachovuoka tacokastikkeella, juustokaastikkeella ja/tai juustoraasteella.

Kypsennä nachopeltiä 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Syö sellaisenaan tai tarjoile lisäksi esimerkiksi salaattia, creme fraichea ja guacamolea.

***

Katso myös Mitä tänään syötäisiin? -ohjelman vinkki nachovuokaan:

1:30Nachovuoka

Lisää aiheesta:

Tämä jumalainen nachopelti on kaikki, mitä tarvitset juuri nyt – tosi helppo valmistaaMättöruokaa kisakatsomoon: Jumalainen nachopelti on kaikki, mitä tarvitset juuri nyt – tässä helpoin tapa tehdäSuussa sulava lasagneresepti, joka vie klassikkoruoan aivan uudelle tasolle – täydellinen viikonlopun herkutteluun!Kisaevääksi tai viikonlopun herkutteluun! Juustokastike kruunaa helpon nacho-jauhelihapaistoksenMättöruokien kuningas: Nyt on aika luoda jumalainen nachovuoka – niin helppoa ja hyvääTäydellistä krapularuokaa! Tätä reseptiä on pakko kokeilla
RuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • Eilen09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta