Mättöruokien kuningas: Nyt on aika luoda jumalainen nachovuoka – niin helppoa ja hyvää

nachot nacho nachovuoka
Nachovuokaan voi hyödyntää jääkaapin sisällön monipuolisesti. Shutterstock

Saatat tuntea tämän vastustamattoman herkun esimerkiksi nimellä nachovuoka, mättöpelti tai nachos supreme.

Nachopelti on täydellinen viikonloppuherkku, jossa yhdistyvät nerokkaalla tavalla pääruoka sekä suolaiset herkut. Uunipellille kasattava nachoherkku on superhelppo valmistaa: tämä on ruokalaji, joka suorastaan vaatii valmiskastikkeita.

Klassinen nachopelti syntyy esimerkiksi nachoista, maustetusta jauhelihasta, tacokastikkeesta, kasviksista ja juustokastikkeesta tai juustosta - ehkä jopa molemmista. Nachopellin sisältöä voi tuunata kaikella, mitä jääkaapista löytyy – vain taivas ja omat herkku-unelmat ovat rajana!

Nachos supreme eli nachovuoka 

1 pussi nachoja
400 g jauhelihaa
1 pss tacomausteseosta
1 dl vettä
1 purkki tacokastiketta/salsakastiketta
1 purkki juustokastiketta ja/tai juustoa raastettuna
jalapenoja, paprikaa, maissia tms

Paista jauheliha pannulla. Lisää 1 dl vettä ja tacomausteseos. Sekoita ja anna hetken muhia.

Levitä leivinpaperilla vuoratun, reunallisen uunipellin päälle nachot. Voit myös käyttää uunivuokaa. Kaada päälle maustettu jauheliha ja ripottele päälle haluamiasi kasviksia. Viimeistele nachovuoka tacokastikkeella, juustokaastikkeella ja/tai juustoraasteella.

Kypsennä nachopeltiä 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Syö sellaisenaan tai tarjoile lisäksi esimerkiksi salaattia, creme fraichea ja guacamolea.

***

Nachovuoka 1:30

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!