Superherkullista kurkkua vaivattomasti: "En aikaisemmin tajunnut, että kurkulle voisi tehdä näin"
Miksi tyytyä vain tylsään kurkkusalaattiin, kun parilla lisäsilauksella kurkusta voi tehdä koko annoksen päätähden?
Kun alkaa oikein ajatella, kurkku on hämmästyttävän monipuolinen vihannes.
Sitä voi pilkkoa leivän päälle, lisätä vihersalaattiin, raastaa osaksi tsatsikia, dipata sellaisenaan tai pyöräyttää smoothieksi.
Makuja-toimitus testasi kahta kurkkusalaattiohjetta, joissa hyödynnetään monista aasialaisista keittiöistä tuttuja mausteita.
Yleiset raaka-aineet kuten riisiviinietikka ja seesamiöljy voi hyödyntää monessa muussakin aasialaishenkisessä reseptissä.
Raikkaat "kurkkunuudelit": "En tajunnut, että kurkulle voisi tehdä näin"
Viipaletta, kuutiota, lohkoa, raastetta vai nuudelia?
En aikaisemmin edes tajunnut, että kurkulle voisi tehdä näin! Lopputulosta syödessä tuntuu samaan aikaan siltä kuin söisi jotain aivan muuta kuin kurkkua, ja että söisi kurkkua aivan parhaimmillaan.
Haarukkaa pystyi pyörittelemään nuudelien keskellä kuin olisi syönyt pastaa.
- Aseta ison kulhon päälle lävikkö tai siivilä.
- Kuori kurkku ja aseta vihannesten spiraalileikkuri kaikkein ohuimmalla asetukselle ja "raasta" kurkusta pitkiä ja ohuita nuudeleita.
- Aseta nuudelit siivilään ja ripottele päälle puolikas teelusikallinen suolaa ja sekoita. Anna kurkkunuudelien seistä huoneenlämmössä puoli tuntia.
- Sekoita kulhossa yhteen etikka, seesamiöljy ja sokeri ja vispaa kunnes sokeri on sulanut.
- Lisää kurkkunuudelit kastikkeen joukkoon, sekoita kevyesti ja tarjoile välittömästi.
Trendikäs korealainen kurkkusalaatti
Korealainen keittiö on erityisen suosittu myös Suomessa ja siihen kuuluvat tietyt omaleimaiset mausteet.
Mausteista korealaista kurkkusalaattia maustaa gochugaru-chilijauhe, jota löytyy aasialaisiin ruokiin erikoistuneista liikkeistä.
- Yhdistä kaikki muut ainekset paitsi kurkku kulhossa. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.
- Pilko kurkku ohuiksi viipaleiksi ja lisää viipaleet kulhoon. Sekoita, kunnes mausteseos peittää kurkkuja kauttaaltaan (jos sekoitat käsin, käytä kumihanskoja).
- Tarjoile huoneenlämpöisenä tai jääkaappikylmänä.
Lue myös: Syötkö kurkkua, tomaattia ja salaattia? Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen varoittaa terveysmokasta
Katso myös: Kolme erilaista tapaa pilkkoa kurkku
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Pika bébét
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan