Maa- ja kotitalousnaisista vinkataan monipuolisia käyttötapoja suomalaisten suosikkivihannekselle.
Maaliskuussa 18.3. alkaen vietetään jälleen valtakunnallista kurkkuviikkoa. Kurkku on tomaatin ohella yksi suomalaisten ehdottomista kasvissuosikeista: jokainen suomalainen popsii peräti 30 kurkkua vuodessa.
Lue myös: Yllättävä temppu nostaa kurkkuviipaleet uudelle tasolle – testaa marinointikikka
Näin kurkun maku paranee
Moni on tottunut käyttämään kurkkua lähinnä viipaleina leivän päällä, mutta vihannesta voi käyttää paljon muuhunkin.
Tiesitkö? Kurkku säilyy parhaiten noin + 12 asteessa, joten jääkaappi ei ole paras säilytyspaikka. Muovikelmuun pakattuna kurkku säilyy huoneenlämmössäkin.
Maa- ja kotitalousnaiset muistuttaa, että kurkku on miedon makunsa vuoksi loistava makupari eri raaka-aineille. Sitä voi yhdistää salaattifenkolin, retiisin tai omenan kanssa ja maustaa erilaisilla yrteillä.