Asiantuntijan niksi: Kurkusta paljon paremman makuista helposti!

Asiantuntija vinkkaa edullisen korvikkeen kurkulle ja tomaatille: "Ei kannata unohtaa" 1:15 Asiantuntija vinkkaa edullisen korvikkeen kurkulle ja tomaatille: "Ei kannata unohtaa"
KATSO MYÖS VIDEO: Asiantuntija vinkkasi viime vuonna edullisen korvikkeen kurkulle ja tomaatille: "Ei kannata unohtaa".

Maa- ja kotitalousnaisista vinkataan monipuolisia käyttötapoja suomalaisten suosikkivihannekselle.

Maaliskuussa 18.3. alkaen vietetään jälleen valtakunnallista kurkkuviikkoa. Kurkku on tomaatin ohella yksi suomalaisten ehdottomista kasvissuosikeista: jokainen suomalainen popsii peräti 30 kurkkua vuodessa. 

Näin kurkun maku paranee

Moni on tottunut käyttämään kurkkua lähinnä viipaleina leivän päällä, mutta vihannesta voi käyttää paljon muuhunkin. 

Tiesitkö? Kurkku säilyy parhaiten noin + 12 asteessa, joten jääkaappi ei ole paras säilytyspaikka. Muovikelmuun pakattuna kurkku säilyy huoneenlämmössäkin.

Maa- ja kotitalousnaiset muistuttaa, että kurkku on miedon makunsa vuoksi loistava makupari eri raaka-aineille. Sitä voi yhdistää salaattifenkolin, retiisin tai omenan kanssa ja maustaa erilaisilla yrteillä.  

Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntija Kirsi Sahrman-Hauhialla on myös niksi kurkun maun parantamiseen:

– Jos kurkku tuntuu mauttomalta, leikkaa se pitkittäin halki ja paina veitsen lappeella kuin murskaisit valkosipulia. Paloittele haluamallasi tavalla ja ripottele päälle mielimausteitasi tai salaatinkastiketta. Anna maustua hetki ja lisää salaattiin tai nauti sellaisenaan, asiantuntia vinkkaa tiedotteessa.

Hyödynnä myös nahistunut kurkku

Kurkusta voi valmistaa myös pikkelöityjä kurkkuja, mummonkurkkuja tai hölskykurkkuja. Juustohöylällä kurkusta pitkittäin vuollut viipaleet koristavat voileipäkakkuja tai suolaista piirakkaa tai tuovat vaihtelua salaatteihin.

– Kotimaista kurkkua ei tarvitse kuoria, muistuttaa Sahrman-Hauhia.

Nahistunuttakaan kurkkua ei kannata heittää pois, sillä vihannes sopii silloinkin vielä hyvin käytettäväksi esimerkiksi smoothieihin. Sahrman-Hauhia suosittelee kokeilemaan myös kuumaa kurkkukeittoa. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!