Superherkullinen sesonkihedelmä, jota kannattaa nyt nuuskutella kaupassa ja ostaa: "Maistuu todella hyvältä"

melonit hunajameloni
Colourbox

Toukokuussa kauppojen hedelmäosastoilta kannattaa napata mukaansa sesongissa olevia sokerimeloneja, kuten verkko-, cantaloupe- ja hunajameloneja.

Videolla annetaan vinkkejä toisen herkullisen hedelmän, mangon, käsittelyyn.

– Sokerimelonien sesonki on alkanut Etelä-Euroopassa ja ne maistuvat nyt todella hyviltä, Satokausikalenterin isänä tunnettu Samuli Karjula vinkkaa.

Makeat sokerimelonit maistuvat herkullisilta sellaisenaankin, mutta raikasta hedelmää kannattaa yhdistellä rohkeasti erilaisiin ruokiin, kuten juustoisiin salaatteihin. Meloni leikkaa hyvin ruoan rasvaisuutta, minkä vuoksi se on omiaan myös grilliruoan kumppanina. 

Kypsän melonin tunnistaa tuoksusta

Kokonaisten vesimelonien koputteleminen on varsin tuttu näky ruokakauppojen käytäviltä, mutta sokerimeloneja ei kannata koputella, Karjula muistuttaa. Painaumille arkojen melonien kypsyyden toteamisessa kannattaa ottaa hajuaisti käyttöön.

– Kypsä vesimeloni kuulostaa koputeltaessa ontolta, mutta kypsän sokerimelonin tunnistaa siitä, että se tuoksuu voimakkaalta, kukkaiselta ja hedelmäiseltä, Karjula toteaa.

Kypsyyden toteamisen lisäksi sokerimelonit eroavat tutummasta vesimelonista myös sen suhteen, missä lämpötilassa niitä kannattaa säilyttää. Vesimelonit säilyvät parhaiten 8–12 -asteessa, kun taas sokerimelonit viihtyvät viileämmässä, 4–6-asteessa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja